ההמלצות המלאות של קבינט המומחים צפויות להתפרסם במלואן מחר - ובראשן תופיע ההמלצה לבטל לחלוטין את התו הירוק ולצמצם את בדיקות הקורונה. עם זאת, המומחים ממליצים להשאיר את חובת עטיית המסכות ולהמשיך במאמצים לחסן בבוסטר את אלה שעדיין לא קיבלו אותו. 

גל האומיקרון: סיקור N12

בקבינט המומחים מדגישים שההמלצות תקפות בהתקיים 3 תנאים: ירידה משמעותית במספר החולים קשה החדשים היומי  - וירידה במספר החולים קשה המאושפזים, המקנה מרווח בטחון מספק למניעת פגיעה באיכות הטיפול בבתי החולים. כמו כן, יש לוודא שאין עדות שווריאנט חדש (כמו BA.2) משנה את מגמות התחלואה.

תו ירוק במסעדות (צילום: פלאש 90)
יבוטל לחלוטין? התו הירוק | צילום: פלאש 90

בהתקיים התנאים הללו, המומחים ממליצים לבטל את התו הירוק לחלוטין (למעט מה שנהוג בבתי אבות, בתי חולים ומסגרות של אוכלוסיות בסיכון), וזאת על בסיס הנתון שזן הדלתא מהווה אחוז בודד מסך ההדבקות, בעיקר בקרב השבים מחו"ל.

הפסקת הבדיקות למי שנחשף ללא תסמינים

המלצה נוספת היא להפסיק את ביצוע בדיקות הקורונה (הסינון) לאוכלוסיות נרחבות (כמו במוסדות חינוך), וכן להפסיק את הבדיקות למי שנחשף למאומת אך לא חווה תסמינים, זאת למעט קבוצות בסיכון גבוה ובני ביתם.

כמו כן, המומחים ממליצים להמשיך לקיים בדיקות קורונה בנתב"ג ובשאר גבולות הארץ - ולהמשיך את ניטור התחלואה במקורות הביוב. בנוסף, יש להמשיך להשקיע מאמץ לחסן בבוסטר את מי שעדיין לא קיבל אותו ובפרט בקרב האוכלוסיות בסיכון.

בדיקת קורונה במכבי שירותי בריאות (צילום: יוסי אלוני, פלאש 90)
בדיקת קורונה. ארכיון | צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

לבסוף, המליצו המומחים להיערך לאפשרות של הופעת וריאנט חדש, גם כזה שיהיה מדבק אף יותר מאומיקרון ואלים עוד יותר. בכדי להתכונן לאפשרות הזו יש לנצל את הזמן על מנת לשדרג את מערכי הבדיקות והריצוף - ולשמר את כשירות מערכי התגובה (כמו מפקדת אלון).