בכירים במשרד הבריאות העלו לאחרונה את האפשרות שישראל תצעד למודל של הדבקה המונית. מודל כזה לא היה עולה בדעתם של גורמי המקצוע עד להגעת זן האומיקרון שמידבק בקצב מהיר הרבה יותר מקודמיו. ההבנה אצל אותם גורמים היא שקצב ההתחסנות והיעדר הגבלות של ממש על הציבור לא מאפשרים מודל אחר.

במשרד עדכנו אמש (שלישי) כי שמונה בני אדם מאושפזים בבתי החולים עם זן אומיקרון – אף אחד מהם לא מחוסן. בין המאושפזים - ארבעה במצב קל, שניים במצב בינוני, אחד במצב קשה ואחד במצב קריטי. אישה בת 84 שנדבקה בקורונה ומתה לאחרונה, חשודה כמאומתת גם לאומיקרון. היא הייתה מחוסנת, כולל מנת בוסטר.

623 ישראלים נדבקו אתמול בווריאנט החדש, ובכך עלה מספר המאומתים מאז הגעת הווריאנט לישראל ל-1,741. מבין כלל הנדבקים באומיקרון, 1,004 שבו לאחרונה מחו"ל – וזאת על רקע הניסיון של שר הבריאות ניצן הורוביץ לקדם מתווה בידודים חדש לחוזרים לישראל ממדינות כתומות, שיאפשר קיצור ואף ביטול מוחלט של הבידוד למחוסנים.

מוקדם יותר אתמול הוחלט שמחוסן שנחשף בארץ לחולה מאומת ימתין לקבלת תוצאת בדיקת PCR שלילית בלבד, והרצון של הורוביץ הוא להשוות את התנאים הללו גם לחוזרים מהמדינות הכתומות. במקביל, ביום חמישי מדינות רבות ייצאו מרשימת המדינות האדומות ויהפכו כתומות – כך שלמהלך של הורוביץ יש פוטנציאל להקל על ישראלים רבים.

נכון ליום ראשון, בניטור הקורונה בשפכים בישראל אותרו שאריות של הווריאנט ב-20 נקודות: א"ע אזורי חן דן - השפד"ן, איילון – נשר (מודיעין, מודיעין עילית, שוהם, רמלה, לוד), אשדוד, אשדוד דרומי י"א, אשקלון, B בית שמש, דימונה, האוג (מעלה אדומים, חיזמה ומזרח ירושלים), הרצלייה, חיפה, חריש, ירושלים-רפאים, לוד דרום, A נתיבות, נתניה, נס ציונה, נצרת 3, פתח תקווה מרכז, רמת השרון ורמת ישי.