מגמת השיפור בנתוני התחלואה נמשכת, אך מספר חולי הקורונה שמחוברים למכשירי אקמו עולה: בבתי החולים איכילוב ורמב"ם כבר אין מכשירי אקמו פנויים והם נדרשו לקבל סיוע מבתי חולים אחרים. בתוך כך, נתוני משרד הבריאות מראים ירידה נוספת במספר החולים קשה שעומד על 475 בסך הכול, 200 מונשמים. מספר המתים במגפה עלה ל-7,867.

2,369 נדבקים חדשים אותרו ביממה האחרונה, שיעור המאומתים נותר נמוך יחסית ועומד על 2.3%. מקדם ההדבקה נותר מתחת ל-0.8. מתוך 33,044 חולים פעילים, כאמור 475 במצב קשה (מתוכם 235 במצב קריטי) ו-83 במצב בינוני.

שיעור הלא מחוסנים בקרב החולים קשה ממשיך להיות גבוה: ביחס ל-100 אלף תושבים בני יותר מ-60 - 126.3 לא מחוסנים, 21 מחוסנים ללא מנה שלישית ו-2.2 עם מנה שלישית. בקרב בני פחות מ-60: 6.1 לא מחוסנים, 0.9 מחוסנים ללא מנה שלישית ו-0.3 עם מנה שלישית.

מחסור במכשירי אקמו בבתי החולים

ביממה האחרונה איכילוב נאלץ לשאול מכשיר אקמו עבור חולת קורונה בת 35, לא מחוסנת וללא מחלות רקע, שאושפזה במצב קשה. בית החולים רמב"ם גם נאלץ לשאול מכשיר מבית חולים מאיר, זאת מכיוון ש-6 מכשירי האקמו שברשותם תפוסים – 4 עבור חולי קורונה.

על פי נתוני משרד הבריאות, 58 חולי קורונה ברחבי הארץ מחוברים למכשיר אקמו – נתון שיא של גל התחלואה הנוכחי. עוד עולה מהנתונים כי 90% מאותם חולים לא מחוסנים כלל, 5% מחוסנים ללא מנת בוסטר, 5% בתהליך חיסון ו-0 חולים עם מנת בוסטר.

 

בדיקת קורונה (צילום: דוד כהן, פלאש/90 )
בדיקת קורונה עם מטוש: בקרוב עם דגימת רוק? | צילום: דוד כהן, פלאש/90

בתוך כך, יצא לדרכו פיילוט לבדיקות PCR שמבוססות על רוק וללא צורך בשימוש במטוש. הבדיקה החדשה, שמקצרת את זמן קבלת התוצאה לכדי 45 דקות בלבד במקום מספר שעות, פותחה בפקולטה להנדסה של אוניברסיטת בר אילן על ידי ד"ר עמוס דניאלי.

ממשרד הבריאות נמסר כי הפיילוט החל במתחם הבדיקות לזיהוי נגיף הקורונה בכיכר רבין בתל אביב וצפוי להימשך שבועיים, עד שיושגו מאות הבדיקות הנדרשות כדי לתקף את הטכונולוגיה. הבדיקה תיעשה לאנשים בגילים שונים, באמצעות דגימת רוק וגם בדיקת מטוש רגילה - זאת לצורך השוואת הבדיקות ולתיקוף התוצאות.