בתום דיונים ארוכים: צוות הטיפול במגפות והוועדה המייעצת לחיסונים החליטו הלילה (בין ראשון לשני) שלא להמליץ בינתיים על מתן חיסון 4 או על קיצור המועד למנת הבוסטר. מהצד השני, המומחים כן המליצו על הארכת משך ההחלמה למאומתי אומיקרון ועל קבלת מנת חיסון לאחר 3 חודשים מיום ההחלמה.

סיקור שוטף ב-N12:

המומחים החליטו גם שלא להמליץ על מתן מנת חיסון נוספת למחלימים שחוסנו פעם אחת, על מתן בוסטר למי שחוסן פעמיים וחלה, ועל מתן מנת בוסטר רביעית למי שחלפו 4-3 חודשים מקבלת מנת החיסון ה-3. כמו כן, בהודעת מטה ההסברה למאבק בקורונה נכתב כי "הייתה תמימות דעים לגבי הצורך להעמיק את חיסון האוכלוסיות שלא השלימו את 3 מנות החיסון ולחזק את ההגנה על האוכלוסיות שבסיכון".

אישה מתחסנת נגד קורונה (צילום: מיכאל גלעדי, פלאש/90 )
צילום: מיכאל גלעדי, פלאש/90

לנוכח העלייה במספר המאומתים באומיקרון בישראל, שר הבריאות ניצן הורוביץ ובכירי משרד הבריאות מסרו אמש הצהרה לתקשורת. ד"ר אלרעי-פרייס הודיעה: "מכניסים את בריטניה, בלגיה ודנמרק לרשימת האדומות החדשות". הורוביץ אמר כי "אי אפשר למנוע הרמטית את התפשטות האומיקרון, אבל אפשר לעכב את ההתפשטות שלו ולקנות זמן יקר לצורך איסוף נתונים והתחסנות". כעבור כשעתיים פרסם משרד הבריאות הבהרה ולפיה בלגיה לא תיכנס לרשימה - שכן היא "גבולית".

"לפני שבועיים החלטנו להדק את ההגבלות על הכניסה לארץ, והיו מי שאמרו שאנחנו מגזימים", אמר בנט אתמול בראשית דבריו בפתח ישיבת הממשלה. "האומיקרון אכן מדאיג. באירופה נכנסים לחגים תחת הגבלות משמעותיות וסגרים בחלק מהמדינות. אנחנו יודעים שהאומיקרון נכנס לישראל, אבל כרגע בעקבות הצעדים שלנו המספרים קטנים. המצב בישראל טוב משמעותית מכמעט כל העולם, אבל לא מסובך להבין שאם נתב"ג יהיה פרוץ - המספרים יזנקו".

לאחר מכן הציג בנט את האסטרטגיה של הממשלה בהתמודדות עם וריאנט האומיקרון: "רוצים לעכב את כניסתו לארץ באמצעות ההגבלות בנתב"ג, ובמקביל לנצל את הימים היקרים הללו כדי להגביר את החיסוניות של כולם. אנחנו לא מספיק מוגנים כרגע". ראש הממשלה דיבר במיוחד על שיעור ההתחסנות של הילדים, שלטענתו אינו גבוה מספיק: "הווריאנט פוגע גם בילדים, רואים את זה במדינות אחרות".