צעיר שעלה מאתיופיה לישראל ומשרד הפנים קבע את גילו מבלי לברר איתו לפני זה את העניין, הוכיח באמצעות צילום רנטגן של כף היד מה גילו האמיתי.

ב', תושב צפון הארץ פנה בצעד יוצא דופן לבית המשפט לענייני משפחה בקריות וטען כי משרד הפנים טעה בגילו האמיתי. לדבריו כשעלה לארץ בשנת 2012 הוא היה בן 11. לטענתו, משרד הפנים כתב בתעודת הזהות של הוריו שהוא נולד ב-8.6.2000. לדבריו בפועל הוא נולד שנה לאחר מכן 8.6.2001.

באמצעות עו"ד שגית לגסה, ב' הגיש בקשה לבית המשפט בדרישה לשנות את תאריך הלידה. ב' הסביר, כי כאשר עלה לארץ רשות האוכלוסין במשרד הפנים טעה בגילו כיוון שהסתמכה על מתורגמנים ומדריכים ולא שאלו אותו.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

"הוסיפו לנו שנה לגיל האמיתי"

"גרתי בכפר מרוחק שלא מתבצע בו שום רישום תקין של התושבים", ציין ב'. הוא צירף לבקשתו עדות של הוריו, אחיותיו הגדולות ותצלום כף היד המעיד על גילו. אחת מאחיותיו של ב' העידה בבית המשפט, כי כאשר היא ואחיה היו בבית הספר עשו להם בדיקות רנטגן של כף היד שבאמצעותו ידעו את גילם האמיתי.

"כשעלינו לארץ הוסיפו לנו שנה ברשות האוכלוסין, לי ולאחי. בהתחלה הגשתי בקשה לתיקון הגיל ומחקתי אותה כי אחי הגיש כבר. במידה וישנו את גילו צריכים לשנות אוטומטית את הגיל שלי", טענה האחות.

ברשות האוכלוסין ביקשו לדחות את  בקשתו של ב' בנימוק, שיש לו אינטרס מובהק ומשמעותי לתיקון גילו. "ככול ויתוקן גילו של הדבר, זה עלול לפטור אותו מהרשעה פלילית או להקל מאוד בעונשו. כך שהטעם האמיתי אינו הרצון לתקן את גילו לגיל האמיתי אלא אינטרס זר שאף הוסתר בתחילת ההליך", טענה רשות האוכלוסין.

לדבריה, הוא לא הציג ראיה פוזיטיבית המעידה על גילו פרט לעדויות של בני משפחתו שהם בעלי אינטרס בהליך כך שלא נפל שום פגם ברישומיה. עוד טענה הרשות כי העדויות של ב' ובני משפחתו לא מדויקות ומלאות בסתירות.

פסק הדין: הגיל יתוקן

השופטת שירי היימן שדנה בבקשה החליטה בצעד דרמטי לקבל את בקשתו של ב' כשהיא מסתמכת על צילום רנטגן של כף ידו וראיות נסיבתיות.

"שמעתי את המבקש (הכוונה ל-ב'), עדות הורי המבקש, עדות אחיותיו, עיינתי בצילום הרנטגן של כף היד שנערכו למבקש ואחותו, והשתכנעתי כי דין הבקשה להתקבל", נימקה שופטת את החלטתה להורות על תיקון גילו של ב' בשנה.