אחרי תקופה לא קצרה שבמהלכה מי שנחשף למאומת לאומיקרון נדרש להיכנס לבידוד ולעבור במהלכו בדיקות PCR, החל מהלילה (בין רביעי לחמישי) מדיניות הבידוד השתנתה ומחוסנים פטורים מבידוד ממושך. ההחלטה להקל במדיניות הבידוד, על רקע העלייה בתחלואה, מגיעה בשל החשש שהמשק יהיה משותק, ושמספר המאומתים יהיה גבוה מאוד ורבים יצטרכו להיכנס לבידוד. 

לפי המדיניות החדשה במקרה של חשיפה למאומת לקורונה ללא תלות בווריאנט: מחוסנים או מחלימים (בהתאם להגדרה של משרד הבריאות) יעברו בדיקת אנטיגן מוסדית (לא ביתית), וברגע שיקבלו תוצאה שלילית יוכלו להמשיך בשגרת חייהם ויהיו פטורים מבידוד. כלומר - מחוסנים ייכנסו לבידוד קצר רק עד קבלת תשובה שלילית. תוצאה של בדיקת האנטיגן שניתן לבצע במימון המדינה תתקבל מהר יותר מזו שמתקבלת ב-PCR. המטרה היא למנוע עומס בעמדות ובמתחמי הבדיקות. 

בדיקת אנטיגן במרכז מגן דוד אדום בירושלים, 26 בספטמבר 2021 (צילום: אוליביה פיטוסי , פלאש/90 )
בדיקת קורונה בירושלים | צילום: אוליביה פיטוסי , פלאש/90
בדיקת קורונה ברכב (צילום: דויד כהן, פלאש 90)
בדיקת קורונה בדרייב אין | צילום: דויד כהן, פלאש 90

אם התוצאה חיובית, המחוסנים או המחלימים יידרשו לעבור בדיקת PCR וישהו בבידוד עד לקבלת תוצאה. אם התוצאה שלילית - הם ימשיכו בשגרת חייהם. אם גם הפעם התוצאה חיובית, הם יידרשו להיכנס לבידוד למשך 10 ימים עד להחלמה באישור רופא - ובתנאי שבשלושת הימים האחרונים של תקופה זו לא התגלו תסמינים המונעים מתן אישור החלמה. 

חיסון ילדים, קורונה (צילום: Mahsun YILDIZ, shutterstock)
מחוסנים יהיו פטורים מבידוד אחרי קבלת תשובה שלילית | צילום: Mahsun YILDIZ, shutterstock

מי שאינו מחוסן או מחלים בהתאם להגדרת משרד הבריאות נדרש לעבור בדיקת PCR אם נחשף למאומת. גם אם התוצאה שלילית, אותו מאומת יידרש בכל מקרה לבידוד של 10 ימים מרגע המגע עם החולה, ויש לו אפשרות לקצר את הבידוד עם תוצאת בדיקה שלילית ביום ה-7.

אם התוצאה חיובית – הנחשפים ייכנסו לבידוד למשך 10 ימים עד להחלמה באישור רופא, ובתנאי שבשלושת הימים האחרונים של תקופה זו לא התגלו תסמינים המונעים מתן אישור החלמה.

כמו כן, אדם שלא התחסן או החלים, ומטפל בקטין מתחת לגיל 12 או חסר ישע שאומת לקורונה, ייכנס לאחר סיום הטיפול לבידוד, למשך 14 יום, עם אפשרות לקיצור בידוד עם תוצאת בדיקה PCR שלילית ביום ה-7.