המהלך שיעזור לטפל בעומס במערכת הבריאות? ועדת מומחים של משרד הבריאות מציעה לבטל לחלוטין את שנת הסטאז' לרופאים בישראל - כך פרסמנו אמש (שלישי) לראשונה ב"צ'אט הכתבים" של N12. לפי הוועדה, ביטול הסטאז' ושילובו לתוך התמחות ישירה בבית החולים כשהמתמחה הוא כבר רופא, יאפשר ניהול נכון יותר של כוח האדם - וכך יוקל העומס בבתי החולים.

מדובר בוועדת מומחים של משרד הבריאות והמכון הלאומי לחקר שירותי הבריאות, שעוסקת בתכנון ארוך טווח של כוח אדם רפואי בישראל, ובראשה עומד מנהל בית החולים איכילוב ופרויקטור הקורונה לשעבר פרופ' רוני גמזו. הוועדה עומדת לפרסם היום את המלצותיה, וחלקן הגיעו לידי N12. אחת מהן היא לא פחות ממהפכנית: לקצר משמעותית עד כדי ביטול מוחלט את הסטאז' של הרופאים בישראל.

פרופ' רוני גמזו, פרויקטור הקורונה (צילום: מרים אלסטר, פלאש/90 )
פרופ' רוני גמזו, ארכיון | צילום: מרים אלסטר, פלאש/90

מדוע? הסטאז' הוא למעשה השנה השביעית והאחרונה של לימודי הרפואה בישראל, אבל הסטאז'רים בניגוד למתמחים הם עדיין לא רופאים, ולכן הסמכויות שלהם מצומצמות מאוד. התוצאה היא שלמרות העומס בבתי החולים, אין מה לעשות עם רבים מהם. כפי שאמר גורם בכיר במערכת הבריאות ל-N12: "זאת כבר לא אבטלה סמויה, זאת אבטלה גלויה של מאות סטאז'רים בבתי החולים בישראל". 

המלצות נוספות של הוועדה שיוצגו היום: 

  1. צמצום תוכניות הלימודים לסטודנטים זרים באוניברסיטאות בישראל, והחלפתם בסטודנטים ישראלים
  2. הכשרת רופאים נוספים מהמגזר החרדי