"החלטתי להצביע בעד החיסון לילדים בני 11-5 כי לפי הנתונים היתרונות של החיסון הם הרבה יותר מהחסרונות", כך אמר היום (רביעי) חבר הוועדה המייעצת למינהל התרופות והמזון האמריקני (FDA) פרופ' עופר לוי, יממה לאחר הדיון הארוך בוועדה ואישור החיסון. לדבריו, בשונה מהדיונים הקודמים, הלחץ הציבורי היה הפעם גדול במיוחד מכיוון שמדובר בחיסון לילדים – אך לבסוף הם קיבלו את ההחלטה הנכונה. הריאיון המלא ישודר הערב במהדורה המרכזית

פרופ' לוי לא מתעלם מהחסרונות של החיסון ומכך שיש גם סכנות, אך הוא מדגיש שוב ושוב כי החיסון בטיחותי ויתרונותיו עולים על חסרונותיו. לדבריו, "דיברנו אתמול על החסרונות והסתכלנו על כל נתונים - והוועדה נפגשת באופן ציבורי. החסרונות של החיסון קשורים לרוב לסכנה קטנה של דלקת שריר הלב לילדים מסוימים, ובדרך כלל זה עובר".

ילד מתחסן (צילום: AP)
חיסון ילדים נגד קורונה | צילום: AP

עוד הוסיף פרופ' לוי: "גם שקלנו את זה שפייזר ממליצה על מנה שהיא שליש מגודל המנה הרגילה, כך שזה יותר בטיחותי. נוסיף לזה שכנראה נוער בגיל 11-5 פחות רגישים לדלקת קרום הלב. אז עם כל זה ועם כל זה שעכשיו הקורונה עוברת בבתי ספר בארצות הברית בכמויות – החלטנו שזו ההחלטה הנכונה".

פרויקטור הקורונה: "אופתע אם החיסון לילדים לא יאושר בארץ"

בתוך כך, פרויקטור הקורונה פרופ' סלמן זרקא אמר בריאיון למהדורה הראשונה כי לאחר אישור ה-FDA, הוא יופתע מאוד אם החיסון לילדים לא יאושר גם בישראל. לדבריו, "אנחנו כן רוצים לקיים את כל התהליכים המקובלים אצלנו – הוועדה המייעצת לחיסונים למנכ"ל וצוות הטיפול במגפות יתכנסו בשבוע הבא, ידונו באספקטים השונים, ימליצו למנכ"ל שזה התהליך הנכון והמנכ"ל יצטרך לקבל את ההחלטה".

החיסון לילדים שונה מבחינת המינון לעומת החיסון למבוגרים. "אנחנו מדברים על מינון של שליש – אותו חומר כמו שכולנו קיבלנו כל הזמן, אבל המינון הוא יותר קטן והוא מגיע באמפולות מוכנות להזרקה בלי תהליך המהילה, גם כחלק מניהול הסיכונים", ציין פרופ' זרקא. "אני מאמין שבחצי השני של נובמבר החיסונים יהיו בארץ ונוכל להציע להורים ולילדים להתחסן נגד המגפה".