ראש הממשלה נפתלי בנט הציג היום (רביעי) את התוכנית להגדלת רף הספיקה של מערכת הבריאות. "היעד שלנו הוא להכפיל את יכולת הספיקה של המערכת", אמר בנט בהצהרה מיוחדת. הוא הוסיף כי "הדלתא שוטפת את העולם, ואנחנו מנהלים מערכה נחושה כדי להיאבק בה. מערכה למען הבריאות, אבל גם למען הכלכלה. לכן החלטנו לתת 'בוסטר' למערכת הבריאות". שר האוצר, אביגדור ליברמן, הוסיף בחשבון הטוויטר שלו: "אנחנו ממשיכים לעשות הכול כדי למנוע סגר, וזה בהחלט אפשרי".

בנט הצהיר כי הממשלה הקציבה לשם כך כ-2.5 מיליארד שקלים, והסביר כי "אנחנו חייבים לאפשר את הגדלת יכולת קבלת החולים של בתי החולים, עד שמבצע החיסונים יתחיל להקריס את ההתפרצות". לדבריו, "אנחנו מוקירים את בתי החולים, ומקצים את המשאבים להגנה על חיינו ועל חיי ילדינו".

הוא הבהיר כי "אנחנו הופכים כל אבן כדי לצלוח את הגל הזה בלי הגבלות, שיביאו הרס המוני על כלכלת ישראל והבוסטר היום למערכת הבריאות הוא אבן דרך לעניין". לדבריו, "המהלך הזה נותן עוד מרחב כדי לתת לחיסונים לפעול. אנחנו מוסיפים 2,000 מיטות, 300 תקנים ועוד מיטות לגיריאטריה ונרחיב את אישפוזי הבית לעד 1,400 מיטות".

ראש הממשלה הוסיף: "כואב לי על כל חולה במצב קשה, אבל גם על כל עסק שנסגר או ילד שצריך להישאר 200 ימים בבית. הדלתא היא מערכה בריאותית, אבל גם למען הפרנסה". עוד אמר כי "אנחנו נערכים לגידול משמעותי במספר החולים קשה וצריכים להגדיל את יכולת הספיקה עד שההתפרצות תיבלם על ידי החיסונים".

בהצהרה השתתפו גם שר הבריאות ניצן הורוביץ, מנכ"ל משרד ראש הממשלה יאיר פינס, מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' נחמן אש, מנכ"ל משרד האוצר רם בלניקוב ומנהלי בתי החולים המרכזיים. השר הורוביץ הודיע כי 2,000 תקנים לרופאים, אחיות ואחים, פרמדיקים ועובדי משק ומנהל יתווספו באופן מיידי למערכת, והבהיר כי הם יתקבלו כעובדים מהמניין "ולא כעובדים זמניים". הוא הוסיף כי מעבר לתוכנית הזו, "יש צורך גם בהגבלות על התקהלויות מסיביות כדי למנוע אירועי הדבקה המוניים".

מנכ"ל בית החולים שיבא פרופ' יצחק קרייס, שהשתתף אף הוא בהצהרה, הבהיר כי "מערכת הבריאות ערוכה לאתגרי הגל הרביעי, קיבלנו את המשאבים". לאחר ההצהרה צפוי קבינט הקורונה להתכנס לדיון שבו יעלו שורה של הגבלות חדשות בניסיון לעצור את התפשטות זן הדלתא בישראל. העיקרון המנחה של הממשלה הוא החלת תו ירוק על כל המשק החל מגיל 3, ובמקביל לקיים בדיקות המוניות בכל הארץ במטרה לזהות חולים מאומתים ולהוציאם לבידוד כדי לקטוע את שרשרת ההדבקה.

שר האוצר ליברמן אמנם לא השתתף במסיבת העיתונאים, אך כתב לאחר מכן בחשבון הטוויטר שלו: "הערב הודענו על העברת תוספת תקציב אדירה של 2.5 מיליארד ש"ח למערכת הבריאות. בכסף הזה נדאג למאות מיטות אשפוז בית ע"י קופות החולים וצה"ל, נכפיל את יכולת הספיקה של מערכת הבריאות באלפי מיטות, נוסיף 1,000 מיטות למערך הגריאטרי, נתגבר את מוקדי החירום של קופות החולים בקהילה ונבצע מבצע חיסונים ובדיקות נרחב. לא נהסס להשתמש בכל הכלים שעומדים לרשותנו כדי לדאוג לבריאות שלכם אזרחי ישראל, לצד שמירה על כלכלה חזקה".

ראש הממשלה נפתלי בנט (צילום: לעמ)
"הופכים כל אבן כדי לצלוח את הגל הזה בלי הגבלות". בנט בהצהרה, היום | צילום: לעמ

התוכנית, שעלותה נאמדת ב-1.5-2 מיליארד שקלים, כוללת תוספת תקנים בהולים למיטות ולאחים ואחיות, הסטת חלק מהטיפול מבתי החולים לקהילה ולקופות החולים ומעבר לאשפוזי בית גם אצל חולים קשה - ביניהם אלה שלא זקוקים להנשמה - כל זאת בהתאם לכמות החולים שמאושפזים במצב קשה.

ביקור במחלקת הילדים בסורוקה
מחלקת הילדים בסורוקה

בין היתר מתוכננת הגדלת יכולת בתי החולים לקלוט חולי קורונה, הגדלת יכולת מערך הגריאטריה והגדלת יכולות האשפוז הביתי בקופות החולים. בנוסף, הוחלט להקים צוות מלווה בראשות מנכ"ל משרד ראש הממשלה, מנכ"ל משרד הבריאות והממונה על התקציבים במשרד האוצר, שבמסגרתו ייבחן הצורך במועדי קליטת כוח האדם.