משרד הבריאות עדכן הבוקר (שלישי) כי ביממה האחרונה אובחנו 730 חולי קורונה - שיא במספר המאומתים היומי מפרוץ גל התחלואה הנוכחי. עם זאת, במספר החולים שמצבם מוגדר קשה אין שינוי משמעותי והוא עומד על 45. בבתי החולים מאושפזים 81 חולי קורונה, מהם 10 חולים שנזקקים להנשמה. מספר המתים הוא 6,439. ביממה האחרונה בוצעו יותר מ-55 אלף בדיקות ואחוז החיוביים בהם הוא 1.33. מקדם ההדבקה (R) עומד על 1.29.

מנתוני המעבדה שהתקבלו אתמול על נוחתים בנתב"ג מ-10 הימים האחרונים עולה כי 65 חיוביים לקורונה אותרו בשדה התעופה. 12 ישראלים חיוביים לנגיף חזרו מספרד, שמונה חזרו מטורקיה, שבעה מבריטניה ושבעה נוספים מגיאורגיה. חולי קורונה חזרו גם מקפריסין, גרמניה, יוון ומדינות נוספות.‎

נתוני התחלואה מגיעים במקביל למתן חיסונים נגד הנגיף לבני הנוער ומתן מנה שלישית של החיסון לאנשים מקבוצות סיכון, כמו מדוכאי חיסון או מושתלי איברים. אתמול דווח כי כמה מתחסנים הספיקו להגיע כבר אתמול לקופות החולים ולקבל מנה שלישית. משרד הבריאות המליץ כי מרווח הזמן בין המנה השנייה לשלישית יהיה שמונה שבועות. מרווח המינימום עומד על ארבעה שבועות.

חיסון בני נוער בחיסון לקורונה (צילום: אבשלום שושני, פלאש/90 )
"אין צורך בחיסון שלישי". חיסון בני נוער נגד קורונה | צילום: אבשלום שושני, פלאש/90

בניגוד לעובדה שבישראל החלו במתן מנה שלישית של החיסון, בארצות הברית החליטו רשויות הבריאות כי אין צורך במתן מנת חיסון נוספת לאמריקנים שחוסנו פעמיים נגד קורונה. הערכת מומחי הבריאות האמריקנים מבוססת בין היתר על פגישה עם נציגי חברת פייזר אתמול.

חברת התרופות הכריזה בשבוע שעבר כי היא מתכוונת לקדם אישור של החיסון הנוסף, אולם בארה"ב מחכים לנתונים נוספים שייאספו, בין היתר גם בישראל. "הייתה פגישה מעניינת, הם הראו לנו את הנתונים שלהם, אבל לא התקבלה החלטה", אמר ד"ר אנתוני פאוצ'י. "זה רק חלק אחד מפאזל גדול וזה רק צד אחד של הנתונים".

החלטת ארה"ב מגיעה לאחר שאתמול אמרה המדענית הראשית של ארגון הבריאות העולמי, סומיה סוומינאתאן, כי היא לא מכירה נתונים המצביעים על כך שהחיסון השלישי נחוץ. היא אמרה כי ייתכן שבעתיד יהיה צורך בזריקת חיזוק שכזו, אבל כרגע אין ראיות מדעיות התומכות בכך.

היא הבהירה כי מתן מנה שלישית "צריך להיות מבוסס על המדע והנתונים ולא על חברות בודדות שמצהירות כי יש לתת את החיסונים במינון מוגבר". מנכ"ל הארגון טדרוס אדהנום גריבריסוס הוסיף: "זן הדלתא מתפרץ בקצב מהיר, ומביא לשיא חדש של מקרי מוות". עוד ציין טדרוס כי גרסת הדלתא המדבקת שהתגלתה לראשונה בהודו - נמצאת כיום כבר ב-104 מדינות.

עוד מסרו בארגון הבריאות העולמי כי לא ראוי שמדינות יזמינו זריקות חיזוק לאוכלוסיות המחוסנות שלהן ובמדינות אחרות אזרחים לא קיבלו כלל חיסונים. "הפער העולמי באספקת החיסונים נגד קורונה הוא מאוד לא אחיד ולא שוויוני", אמר טדרוס. "יש מדינות ואזורים שמזמינים מיליוני מנות חיזוק, לפני שמדינות אחרות קיבלו מספיק אספקה לחסן את עובדי הבריאות והאוכלוסיות שבסיכון".