הרצון לקיים שגרת חיים בצל התפשטות המגפה הפך את שוק בדיקות הקורונה הביתיות לצורך חיוני ולמנגנון בקרה חשוב על מצב התחלואה. משה חביב, נציג חברת רימיפארם, שמייבאת בדיקות קורונה ביתיות, התארח היום (ראשון) במהדורה הראשונה והסביר כיצד יש לקיים את הבדיקה המהירה.

לבדיקות הקורונה הביתיות יתרון חשוב: הן מהירות מאוד, קלות לשימוש ויכולות להתבצע ללא עזרה של איש צוות רפואי. חביב הסביר כי הליך הבדיקה פשוט מאוד: ראשית, הנבדק פותח את המבחנה ומכין אותה לבדיקה, לאחר מכן עליו להכניס את המטוש למערות האף ולבסוף להכניסו למבחנה ולהמתין לתוצאה.

בדיקת קורונה (צילום: יוסי אלוני, פלאש/90 )
בדיקת קורונה בדרייב-אין, ארכיון | צילום: יוסי אלוני, פלאש/90

איך מתבצעת הפרוצדורה?

רבים חוששים מעט לקיים את הבדיקה הביתית מכיוון שאינם יודעים עד איזה עומק יש להכניס את המטוש לאף? על שאלה זו ענה חביב כי "את המטוש יש להכניס לעומק הנחיר עד שמרגישים התנגדות קלה. ברגע זה, יש לסובב מעט את המטוש ולאחר מכן, כאמור, להכניסו לבדיקה במבחנה.

כמה זמן ממתינים לתשובה?

מרגע הכנסת המטוש למבחנה, יש למדד דקה שלמה ובסיומה להוציא את המטוש ולהשליכו לפח. במקומו, יש להכניס מד מיוחד (סטריפ) שיציג את התוצאה בסיום הבדיקה. מרגע הכנסת המד יש להמתין כעשר דקות נוספות.

ארה"ב תשקיע מילונים בפיתוח בדיקות ביתיות
בדיקת קורונה ביתית בארה"ב

עלות וזמינות הבדיקה

חביב הדגיש כי הבדיקה תעלה כמה עשרות שקלים בודדים ותהיה זמינה לרכישה בכל בתי המרקחת. חביב הדגיש כי החברה מוכנה להפצת הבדיקה, אולם במשרד הבריאות עדיין לא נתנו אישור מוחלט.

איך יודעים מה התוצאה?

למעשה ישנם שני תרחישים בבדיקה הביתית: האחד, פס כחול שמעיד על תוצאה חיובית; השני, שני פסים – אדום וכחול – שמעידים על תוצאה שלילית.