גורמי מקצוע בקבינט המומחים שמייעץ למשרד הבריאות מתחו היום (חמישי) ביקורת על הדרג הפוליטי על רקע העלייה בתחלואה. "צריך להחיל את התו השמח בצורה רחבה יותר", הבהירו הגורמים המקצועיים. לדבריהם, יש להחיל את הגבלות התו גם על מסעדות, אולמי הופעות מכל הסוגים, הצגות, כנסים ועוד.

גורמי המקצוע הוסיפו כי "הבעיה הגדולה היא מימון הבדיקות המהירות. זה יכול לעבוד רק אם זה יהיה במימון המדינה או במחיר זול. אם כך יהיה, אז אפשר יהיה להקים מערך לבדיקות מהירות בתוך עשרה ימים".

בתוך כך, כתבתנו יולן כהן פרסמה לראשונה כי מדיונים שנערכו במשרד הבריאות עולה כי ספרד תיכנס לרשימת המדינות האסורות לטיסה ותוגדר כמדינה בסכנה מירבית לתחלואה. לפי המסתמן בדיונים, ספרד תיכנס לרשימה זו החל מיום רביעי, כאשר חל איסור כולל על טיסות למדינות שכלולות בה ומי שחוזר מהן מחויב בבידוד, כולל מחוסנים ומחלימים.

קורונה בספרד - סגרדה פמיליה בברצלונה (צילום: Emilio Morenatti, Getty Images)
תיכנס לרשימת המדינות האסורות. תיירים מטיילים בברצלונה | צילום: Emilio Morenatti, Getty Images

ביממה האחרונה אובחנו בספרד יותר מ-26 אלף מקרים חדשים של הנגיף, כאשר ביממה קודם לכם אובחנו כמעט 44 אלף חולי קורונה. בקרב צעירים במדינה, נתוני ההידבקות גבוהים אף יותר.

עוד מסתמן כי קפריסין תיכנס לרשימה השנייה של מדינות בסיכון, מה שאומר שכל השבים משם מחויבים להיכנס לבידוד, אך אין איסור על טיסה לשם. מלבד ספרד וקפריסין, גם טורקיה נמצאת על הכוונת מבחינת משרד הבריאות.

ההחלטות האלו מגיעות על רקע הצהרתו של ראש הממשלה נפתלי בנט אתמול, שבה קרא לישראלים שלא לנסוע לחו"ל. עם זאת, במהלך היום עברו 44 אלף ישראלים בנתב"ג ובמהלך סוף השבוע הקרוב צפויים לעבור בשדה התעופה עוד יותר מ-45 אלף נוסעים נוספים.

במסיבת העיתונאים שקיים אמש בנט במשרד ראש הממשלה ובהשתתפות צמרת משרד הבריאות, המליץ ראש הממשלה לישראלים להימנע מטיסות לחו"ל, וקרא לציבור להתחסן, לעטות מסכה ולהישמע להנחיות. "אצלנו כליאת אנשים בבית שלהם זה המוצא האחרון", הדגיש. הוא קרא להימנע מנסיעות לחו"ל: "אני ממליץ לישראלים שלא לטוס לחו"ל. בקרוב כל העולם הופך להיות אדום".

"מוטציית דלתא שוטפת את העולם. מטרת העל שלנו: שמירה על בריאות הציבור לצד שמירה על הכלכלה. כלומר, להילחם בקורונה עם מינימום של סגרים" אמר בנט. "אנחנו ננסה דרך אחרת: יותר שקיפות ופחות סגרים", הדגיש. "במקום לומר כל היום מה סוגרים, נבדוק איך אפשר להפעיל באופן פתוח. החיסונים עשו עבודה טובה אל מול הנגיף המקורי והוציאו אותנו מהגל השלישי, אבל במגיפות לפעמים מתפתחות מוטציות וזה מה שקרה".