הקורונה בישראל - תמונת מצב: יממה לאחר שאובחנו יותר מ-300 נדבקים חדשים, היום (שישי) נרשם נתון דומה אם כי מעט נמוך יותר. משרד הבריאות עדכן על 295 מאומתים חדשים, מתוך 63,067 תוצאות בדיקות (כ-0.5% חיוביים). עם זאת, חלה ירידה קלה במספר החולים קשה (26) ובמספר המונשמים (16).

מספר המתים מקורונה נותר ללא שינוי בשבוע האחרון - 6,429. בצל הקריאה לבני נוער להתחסן, ישנם 5,615,722 ישראלים שהתחסנו במנה ראשונה, ו-5,172,987 שהתחסנו במנה שנייה. כמו כן, בישראל יש כיום 3 רשויות אדומות, 4 כתומות וכ-10 צהובות.

יישובים המוגדרים אדומים: כפר סבא, כוכב יאיר, צופים. יישובים שצבעם כתום: בנימינה-גבעת עדה, הרצליה, רמלה, פרדס חנה-כרכור‎. וברשימת היישובים הצהובים: מודיעין-מכבים-רעות, רמת השרון, אשדות יעקב (מאוחד), אביאל, עפרה, ורובעים בתל אביב ובפתח תקווה.

בעוד מספר החולים החדשים נותר דומה לימים האחרונים, בנתב"ג חלה התקדמות כאשר החלה הקמת מתחם בדיקות מורחב. "לאחר שנה וחצי של מגפה עולמית, התחלנו הלילה להקים מתחם בדיקות מורחב בנתב"ג, כדי לקצר תורים ולאפשר בדיקות מהירות", עדכן ראש הממשלה נפתלי בנט. "דברים זזים! כל הכבוד לבני גנץ, ניצן הורוביץ, מרב מיכאלי ואיילת שקד", כתב.

מתחם בדיקות קורונה בנתב"ג
הקמת מתחם בדיקות הקורונה החדש בנתב"ג

במקביל, נמשכים הניסיונות של ישראלים לטוס למדינות אדומות ללא אישור. "בטיסה שנחתה ממוסקווה והמריאה שוב בשעה 8:50, היו רשומים 52 נוסעים ובמעמד הצ'ק אין הורדו מהטיסה 14 נוסעים", נמסר מרשות האוכלוסין וההגירה. הסיבה: לא היה בידיהם אישור ועדת חריגים. "המלצה: אל תסעו ללא אישור מהוועדה כנדרש", הדגישו ברשות האוכלוסין.

אם ההתפרצות תימשך, השרה איילת שקד מתכוונת להעביר סמכויות לרשויות המקומיות. ראש הממשלה בנט, שרת הפנים שקד ושר הבריאות הורוביץ נפגשו בימים האחרונים עם ראשי ראשויות בשלטון המקומי כדי להכין אותם לקראת העלייה הצפויה - גם במקומות שבהם אין עדיין תחלואה כרגע. בנט, שקד והורוביץ עדכנו כי בכוונת קבינט הקורונה להעניק לרשויות סמכויות שונות כדי לנהל את ההתפרצות הנוכחית – כולל תקציב להפעלת הסמכויות.

הסמכויות שככל הנראה יינתנו, אם תימשך מגמת העלייה בתחלואה, כוללות פתיחה מחדש של מרכזי השליטה ברשויות לצורך בקרה על התפשטות המגפה ברשות. עוד כלולות בתוכנית: חקירות אפידמיולוגיות והפעלת פקחי עירייה שיעבדו במקביל למשטרה כדי לאכוף את הנחיות הבידוד.

בעבר ניתן סיוע לרשויות מקומיות, עד לחודש אפריל, לצורך אכיפה, הסברה, הצטיידות והכשרה. באפריל, עם הסרת כל ההגבלות הופסק גם התקציב. כעת, בעקבות ההנחיה להחזיר את מתשאלי החקירות האפידמיולוגיות, מתקצבים כרגע רק אותם – בתקציב חודשי בסך 2 מיליון שקלים לכל הרשויות.