האזהרה של משרד הבריאות: בתקופה האחרונה הורים רבים שולחים את ילדיהם לבדיקות סרולוגיות בקופות החולים ואחרים מנסים להתחמק מהחיסון, ומנסים את מזלם כדי להיות זכאים לתו הירוק. אולם, בשל העלייה המשמעותית בביקוש לבדיקות אלו בתקופה האחרונה, משרד הבריאות פנה אתמול (ראשון) לקופות החולים והזהיר: הבדיקות הללו יוצרות תמריץ לאנשים צעירים ולילדים להידבק על מנת "לזכות" במעמד מחלים מבלי להתחסן.

על פי בקשת משרד הבריאות מקופות החולים, עליהן לסרב לבקשות של הציבור הרחב לערוך בדיקות סרולוגיות והדרך היחידה לקבל תו ירוק היא להתחסן - כך שאין אפשרות להתחמק מהחיסון באמצעות בדיקה. "'דחיפת' הציבור לביצוע בדיקות סרולוגיות ובתוך כך יצירת עומס משמעותי על המעבדות בקופות החולים", נכתב במכתב.

העלייה בביקוש לבדיקות סרולוגיות נובעת משתי סיבות עיקריות: ההורים מעוניינים שילדיהם יערכו את הבדיקות האלו לילדים שלהם, בתקווה שייצאו חיוביים (כלומר, יגלו שהם נדבקו והחלימו) ויהיו זכאים לתו הירוק. הסיבה הנוספת - אנשים שחוסנו בשתי מנות ומתלבטים לגבי המנה השלישית. על כן, הם מבקשים לערוך בדיקה סרולוגית ולהתחסן במנה הנוספת - רק אם יגלו שמספר הנוגדנים שלהם לא גבוה.

מי יוכל לקבל בדיקה סרולוגית?

כעת, ניתן יהיה לקבל בדיקה סרולוגית בשני מצבים בלבד - במקרה שבו האנשים התחסנו בחו"ל או החלימו שם מקורונה וצריכים להוכיח זאת בארץ כדי לקבל את התו הירוק או במקרים רפואיים מיוחדים - ובכפוף לאישור פרטני של רופא.

בתוך כך, הפעולות נגד מתנגדי החיסונים בישראל מחריפות. הממשלה יוזמת חוק חדש שימנע תשלום דמי אבטלה למשך 3 החודשים הראשונים מעובד שפוטר או שהתפטר בשל סירוב להתחסן או להציג בדיקת קורונה. החוק הועלה היום (שני) לאתר החקיקה הממשלתית, ככל הנראה מתוך הערכה שישראלים רבים יסוגו מכוונתם להתחסן - בצל המלצת ה-FDA.