לקראת הדיון על הרחבת מבצע החיסונים לבני 40 ומעלה שעתיד להיערך בוועדת החיסונים של משרד הבריאות, פרופ' בליצר, ראש צוות המומחים המייעץ למשרד, אמר הבוקר (חמישי) בריאיון לגלי צה"ל כי יש ירידה קלה במספר הנדבקים היומי בקרב בני ה-60 ומעלה. מכיוון שמבצע החיסונים החל עם קבוצת גיל זו, מתחזקת ההערכה שמנת ה"בוסטר" מסייעת במניעת הדבקה.

"קבוצת הגיל היחידה שבה לא נדבקים יותר אנשים מדי יום היא בני ה-60 ומעלה, רואים שם אפילו ירידה קלה", אמר פרופ' בליצר. "התחלואה בישראל היא מהגבוהות בעולם, אך אני מאמין ומקווה שלא נגיע לסף הספיקה של מערכת הבריאות", והוסיף כי התחלואה היום כה גבוהה עד שאינה רחוקה מזו של הגל השלישי וכי הסיבה למספר החולים קשה הנמוך, יחסית, היא שהמערכת השתכללה בהפניית חולים למסגרות אחרות, שאינן טיפול בבית החולים.

לצד זאת, הדגיש פרופ' בליצר כי "כרגע, מי שלא התחסן מתחילת המגפה הוא בסיכון הגדול ביותר". בליצר לא הביע את תמיכתו המפורשת בהרחבת המבצע לגילי 40 ומעלה: "יש סיבה למה בדיון האחרון לא הומלץ על כך". הוא תהה: "האם הצטבר בארץ מספיק מידע על יעילותו ובטיחותו כדי לתת לנו שקט?".

ואכן, נכון לרגע זה, בוועדה חלוקים בנוגע להרחבת מבצע החיסונים לעבר בני 40 ומעלה, ועבור צוותים רפואיים וצוותי הצלה - גם לגיל 30 ומעלה. לא מעט מחברי הצוות לטיפול במגפות סבורים שיש להמתין ולא לאשר זאת, בשל נתוני התחלואה הקשה המועטה בקרב בני קבוצת גיל אלה.

 

קשישים מקבלים חיסון בבית האבות מגדלי הים התיכון (צילום: פלאש/90 )
קשישים מקבלים חיסון בבית האבות מגדלי הים התיכון | צילום: פלאש/90

אמש דיווחנו ב"המהדורה המרכזית" כי ייתכן שבכירים במשרד הבריאות ימליצו על חיסון שלישי לבני כל הגילים מהחודש הבא. אלא שלנוכח ההתנגדות שבכל מקרה קיימת בוועדה לגבי חיסון בני 40 ומעלה, ההצעה הזו צפויה להיתקל בהתנגדות רבה עוד יותר.