"הכול בידיים שלנו": החשש בציבור מסגר בחגי תשרי על רקע העלייה בתחלואה בקורונה מדאיג לא רק את הציבור הישראלי, אלא גם את בכירי משרד הבריאות. ראש שירותי בריאות הציבור, ד"ר שרון אלרעי-פרייס, אמרה אמש (חמישי) בריאיון ב"המהדורה המרכזית" כי "סגר הוא לא עובדה מוגמרת - אנחנו לא באוגוסט 2020, אנחנו באוגוסט 2021".

אכיפת הסגר השלישי בסופ"ש (צילום: Miriam Alster Flash90, פלאש/90 )
תיעוד מהסגר השלישי, ארכיון | צילום: Miriam Alster Flash90, פלאש/90

"אין שום מחסור בחיסונים, יש כל הזמן משלוחים רציפים", אמרה ד"ר אלרעי-פרייס. "יכול להיות שיש איזושהי נקודה זמנית שנגמרים חיסונים לכמה שעות או ליומיים לכל היותר. מבצע החיסונים הזה התרומם תוך כמה ימים והתחסנו כבר יותר כ-260 אלף אנשים".

"סגר הוא לא עובדה מוגמרת", הדגישה ראש שירותי בריאות הציבור. "יש חיסונים במדינת ישראל אנחנו צריכים לדאוג שכל מי שמעל גיל 12 יילך להתחסן". עוד היא הוסיפה: "אנחנו לא חושבים שהפעלה של תו ירוק, תו סגול ומגבלות התקהלות - זה מה שיוריד את מקדם ההדבקה ל-0.8, אבל הם יקנו לנו זמן ויורידו את המהירות שבה הרכבת הזו דוהרת".

לצד זאת, היא הדגישה כי סגר בחגי תשרי זו בהחלט אופציה. "אנחנו יכולים לתת הנחיות כמו שמירה על מסכות במרחבים סגורים - אתם רואים כמה אנשים שומרים על ההנחיות. פחות מ-10% מחייבי הבידוד ששבים מחו"ל שמבצעים את הבדיקה ביום השביעי. המשמעות היא שלא כל-כך שומרים על הבידוד. היכולת שלנו לא להגיע לרגע הזה היא בידיים של כל אחד מאיתנו".

על השאלה "מה התכלית של סגר", השיבה: "כל פעולה שבה מרחיקים אנשים אחד מהשני תוריד את התחלואה. השאלה אם יש היענות. אנחנו יודעים שבסגר הראשון אנשים נשארו בבתים, אבל בסגר השני והשלישי הרבה פחות. סגר זה לא אסטרטגיה - זה טקטיקה. צעד שאתה לא עושה אם אתה לא ממש חייב. עכשיו אנחנו עדיין לא חייבים".

פתיחת שנת הלימודים

"יש מתווה מוסכם שמחכה לאישור תקציבי", הדגישה. "המתווה אומר שכל הכיתות בכל בתי הספר, בין אם בערים ירוקות ובין אם בערים אדומות, ייפתחו. כשיישוב עובר צבע, מירוק לצהוב או מצהוב לכתום, ייעשו פעולות להעלאת כמות הבדיקות וצמצום מגעים בין התלמידים".

פתיחת שנת הלימודים תשפ"א (צילום: דוברות המשטרה)
"מתווה שנת הלימודים מחכה לאישור תקציבי" | צילום: דוברות המשטרה

ד"ר אלרעי-פרייס התייחסה לטענות בציבור על שאננות מסוימת בקרב משרד הבריאות וטענה כי הסיבה לכך היא הניסיון לאמוד את המצב לפי מספר החולים הקשים, ולא לפי כמות המאומתים. "לקבינט היו שיקולים נוספים, כלכליים וחברתיים, אבל כשאתה מגיע למצב שכמות החולים קשה עולה פי 8 בחודש, צריך לפעול מהר".