N12
פרסומת

משרד הבריאות מעדכן: עלייה בחולים קשה, מספר המונשמים עלה קלות אך נותר יציב

נתוני המשרד ממשיכים להעיד על התפשטות הנגיף ועלייה בתחלואה הקשה, אך מספר החולים שזקוקים לתמיכה נשימתית נמוך יחסית • אחרי שאתמול מצבם של 138 חולים הוגדר קשה, כעת המספר עומד על 153, מהם רק 28 מונשמים • 258 מאושפזים בבתי החולים ברחבי הארץ

ענבר טויזר
פורסם: | עודכן:
צוות רפואה לבוש בבגדי מיגון לקורונה
צילום: נתי שוחט, פלאש/90
הקישור הועתק

משרד הבריאות פרסם הבוקר (רביעי) את נתוני התחלואה המעודכנים שמהם עולה שהעלייה בחולים קשה נמשכת. אחרי שאתמול מצבם של 138 חולים הוגדר קשה, הבוקר המספר עלה ל-153. הסימן החיובי הוא שמתוך החולים קשה מספר המונשמים עלה במעט בלבד ונותר יציב ונמוך ביחס לגלים קודמים - רק 28 חולים זקוקים לתמיכה נשימתית. היום יתכנס הצוות לטיפול במגפות כדי להחליט בעניין מתן מנה שלישית לבני 60 ויותר.

עלייה קלה נרשמה גם במספר המאושפזים בבתי החולים. אחרי שאתמול 239 אושפזו עם קורונה בבתי החולים ברחבי הארץ, הבוקר המספר עלה ל-258. מתוך החולים קשה, כ-67% מחוסנים, ומתוך כלל המאושפזים, 60% מחוסנים. לפי משרד הבריאות ילד אחד מאושפז עם הנגיף ו-6 נשים בהיריון, מהן 3 מחוסנות. מתוך ששת ההרות המאושפזות, 3 במצב קשה.   

מספר המאומתים ליום ממשיך לעלות

מספר המאומתים ביום ממשיך גם הוא לעלות. שלשום נחצה רף ה-2,000 מאומתים ליום בגל הזה, ואתמול אובחנו כבר 2,255 בני אדם כחיוביים בבדיקת קורונה. מספר המאומתים היום נשאר ברמה זו ועומד על 2,260. שיעור הבדיקות החיוביות עומד על 2.38%, ומקדם ההדבקה עומד על 1.33.

פרסומת

מלבד 258 המטופלים בבתי החולים, לפי משרד הבריאות 12,512 חולים עם תסמינים מטופלים בביתם. בסך הכול, 104,462 ישראלים שוהים כעת בבידוד ביתי, ו-31 במלוניות קורונה. עד כה נפטרו בישראל 6,461 חולי קורונה. 14,217 בני אדם בישראל הם מאומתים פעילים ובסך הכול 3,535,420 בני אדם בישראל נדבקו עד כה בנגיף.

212 מאומתים ששבו מנתב"ג התגלו אתמול

עוד עדכן הבוקר משרד הבריאות כי מתוך כלל המאומתים שהתגלו אתמול, 212 שבו מנתב"ג ב-10 הימים האחרונים. מהם, 142 אנשים מחוסנים. 12 מהמאומתים ששבו מנתב"ג והתגלו אתמול, חזרו ממדינות עם רמת סיכון מירבית לתחלואה, 86 שבו ממדינות עם אזהרה חמורה לתחלואה, והיתר, 114, חזרו ממדינות שאינן בסיכון לתחלואה. 

פרסומת
בדיקת קורונה בנמל התעופה בן גוריון
212 מאומתים ששבו מנתב"ג התגלו אתמול. בדיקת קורונה בנתב"ג | צילום: AP / FLASH 90, פלאש/90

במהלך היום יתכנס הצוות לטיפול במגפות של משרד הבריאות כדי לקבל החלטה אם להמליץ על מתן מנת חיסון שלישי לבני 60 ויותר. בוועדה כבר נרשם רוב לצעד בדיונים קודמים. מדובר בהחלטה שנויה במחלוקת שכן מדובר במנה זהה למנה הראשונה והשנייה, ויש ויכוח לגבי מידת היעילות שלה נגד הדלתא.