לפי עדכון הנתונים היומי שפרסם היום (רביעי) משרד הבריאות – בישראל יש 236 חולי קורונה במצב קשה, שנמצאים בבתי החולים. אך הערב אנחנו מפרסמים לראשונה שישנה תופעה של חולים, שמבחינה רפואית מצבם מוגדר קשה, אך בוחרים שלא להתאשפז. מדובר על 32 ישראלים, אך טרם ברור אם התופעה מסתכמת רק בהם.

בכירים במערכת הבריאות ששוחחנו איתם טוענים שהתופעה הזו עשויה להשפיע על מקבלי ההחלטות, באשר להגבלות נוספות – שיהיו מחמירות עוד יותר מאלו שהתקבלו בקבינט. אם מוסיפים את 32 החולים, מגיעים כבר לכמעט 300 חולים קשה – מספר גבוה שעלול להשליך על הצעדים להמשך.

בית החולים שיבא (צילום: יוסי זליגר, פלאש/90 )
מחלקת קורונה בבית חולים | צילום: יוסי זליגר, פלאש/90

מדובר באנשים שבחרו שלא לגשת לבתי החולים, ולהיעזר במכשירי חמצן בביתם. הם עומדים בקריטריונים של חולי הקורונה במצב קשה, שנזקקים לטיפול צמוד. על אף שנתונים אלה אינם משפיעים על העומס במחלקות הקורונה, הם מבהירים את תמונת המצב באשר להיקף התחלואה הקשה בישראל, שממשיך לגדול.

בתוך כך, ההחלטה של קבינט הקורונה להטיל חובת בידוד על הורה מחוסן, ששמר על ילדם שאובחן כמאומת  – נובעת מנתון מדאיג על הדבקה כזו. 20% מההורים המחוסנים שטיפלו בילדיהם נדבקו גם הם בקורונה.

תגובת משרד הבריאות: הנתון שהוצג בהערכת המצב ביום שני הוא 32 חולים שנתמכים בחמצן בביתם, ולא בהכרח על פי הגדרתם כקשים בבתי החולים. המעקב אחר החולים הקשים בבתי החולים חיוני לצורך הערכת העומס בבתי החולים.