יותר מאומתים חדשים לקורונה עקב התפשטות וריאנט דלתא - אבל לא רק כאן בארץ: לא רק ישראל חווה עלייה במספר המאומתים לקורונה בתקופה האחרונה בעקבות התפשטות וריאנט דלתא ברחבי העולם – זה קורה במדינות רבות. 

אחת המדינות שחוות עלייה במספר המאומתים כתוצאה מווריאנט דלתא המידבק יותר היא ארצות הברית, שם רשויות הבריאות הכריזו שהחיסונים המאושרים של פייזר, אסטרה-זנקה וג'ונסון אנד ג'ונסון יעילים ומגנים נגד כל הווריאנטים הידועים - כולל וריאנט דלתא - ושאין כרגע עדויות לצורך אמיתי בחיסון נוסף. 48% מהאוכלוסייה האמריקנית כבר מחוסנת - וככל ששיעור המחוסנים גבוה יותר - שיעור המאומתים והחולים החדשים בווריאנט דלתא נמוך יותר.  

ומה המצב בבריטניה - המדינה שראש הממשלה בנט הדגיש שתהיה ה"סמן" שלנו למאבק במגפה: מספר המאומתים לקורונה גבוה יותר מהגל הראשון של הקורונה, אך מעט התייצב בימים האחרונים - ומספר האשפוזים עולה בקצב מתון הרבה יותר מהגלים הקודמים. יותר מ-50% מהאוכלוסיה בבריטניה מחוסנים באופן מלא ובשבוע הבא נחוש ראש הממשלה ג'ונסון להסיר את כל ההגבלות.

ביפן, שהחליטה לקיים את האולימפיאדה בטוקיו ללא קהל, מפר המאומתים עולה מדי יום כבר במשך חודש. מספר המתים בירידה ושיעור המתחסנים במדינה עומד רק על 25%. 

באוסטרליה, שם ניהלו מאבק ראוי לציון בנגיף, הטילו היום סגר על העיר מלבורן אחרי שגילו 18 מאומתים - וגם לשם וריאנט דלתא הצליח להגיע. מספר המחוסנים במדינה עומד על 10% בלבד.

בניו זילנד השכנה, ש"ריסקה את העקומה", מתגלים מדי יום מאומתים בודדים, כמעט ואין מתים - ומספר המחוסנים זהה לזה של אוסטרליה. עם זאת, בתי החולים במדינה מלאים בילדים חולים - אבל לא בגלל הקורונה, אלא עקב וירוסים אחרים - בין היתר עקב כך שעכשיו חורף שם. 

מספר המאומתים לקורונה אמנם עולה בכל העולם וגם בישראל - אבל בהשוואה לגלים הקודמים יש הרבה פחות אשפוזים בבתי החולים. ייתכן שזה בעקבות החיסון, ייתכן שבגלל שהווריאנט מדבק יותר אבל קטלני פחות - ואולי זה קורה עקב שילוב של כמה גורמים. בכל מקרה, נראה שאת נגיף הקורונה אי אפשר לנצח - וצריך ללמוד לחיות איתו.