בישראל וברחבי העולם מתמודדים בימים אלה עם עלייה מסוימת בתחלואה שנובעת ברובה מהתפשטות הווראינט ההודי. בסוכנות הידיעות הבריטית "סקיי ניוז" מעדכנים היום (רביעי) כי כל חולה קורונה חמישי בממוצע בארה"ב נושא בגופו את וריאנט ה"דלתא" ההודי. כמו כן, הם מביעים חשש כי המוטציה תהפוך בהדרגה לזן הקורונה הדומיננטי בארצות הברית.

ד"ר פיטר הוטז, דיקן בית הספר הלאומי שבמכללת ביילור, צוטט טוען כי ייתכן שמדובר בזן הקורונה המדבק ביותר שהתגלה עד כה. "ראינו מה קרה בבריטניה, שבה התחלואה במוטציה התפשטה במהרה בכל חלקי העם. אני חושש שדבר דומה יקרה גם בארה"ב", אמר.

סיקור N12 על הקורונה בישראל והווריאנט ההודי:

למחוסנים יש סיבה לדאגה?

מומחים שונים ברחבי העולם מנסים לצנן את הבהלה וטוענים כי סביר להניח שהמוטציה ההודית אינה מהווה סכנה רבה לאנשים שחוסנו לחלוטין נגד נגיף הקורונה. "אם אתה מחוסן לחלוטין, כמעט ולא הייתי חושש מזה", אמר דיקן בית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת בראון.

בניו יורק טיימס מדווחים כי לפי המחקרים האחרונים שפורסמו, החיסון שפיתחה חברת פייזר נגד נגיף הקורונה נמצא יעיל ב-88% נגד מחלות סימפטומטיות הנגרמות על ידי הווריאנט ההודי. נגיד כי נתון זה תקף רק לאנשים שקיבלו את שתי מנות החיסון. יעילותה של מנת אחת של חברת פייזר נגד המוטציה ההודית עומדת לפי המחקרים על 33% בלבד.

חיסון קורונה (אילוסטרציה:  Viacheslav Lopatin, shutterstock)
החיסון לקורונה | אילוסטרציה: Viacheslav Lopatin, shutterstock

"גופם של אנשים מחוסנים לחלוטין אמור לדעת להתמודד גם עם השלב הזה של המגפה", אמר דיקן בית הספר הלאומי. "עם זאת, ההגנה שמציעה מנה בודדת נראית נמוכה, וכמובן שאם אינך מחוסן כלל - ראה את עצמך נמצא בסיכון גבוה".

במקביל ולצד העלייה המתמשכת בתחלואה, הודו מדווחת על הימצאות זן קורונה חדש במדינה. מדיווחים בעולם עולה כי עד כה נדבקו במוטציה החדשה 16 בני אדם במדינת מהרשטרה שבתת היבשת. המוטציה החדשה שנמצאה בהודו נחשבת מדבקת אף יותר מקודמתה, זאת על פי גורמי הבריאות בהודו.

הודים עומדים בתחנת רכבת בהודו (צילום: רויטרס)
הקורונה בהודו: תושבים עוטים מסכות בתחנת הרכבת | צילום: רויטרס

גורמי הבריאות באפריקה מביעים חשש שגל תחלואה דומה לזה שאירע בהודו לפני כחודשיים, עלול לפקוד גם את מערב קניה ואזורים אחרים באפריקה. נדגיש כי באפריקה חוששים שלא יוכלו להתמודד עם התחלואה הגדולה בשל היעדר ציוד רפואי, כמות דלה של חיסונים, תשישות של הצוותים הרפואיים ועומסים כבדים בבתי חולים.

אפריקה כולה נתונה במצב קשה מאוד לאחר שגל המגפה האחרון הכה בחוזקה בכל היבשת. כמו כן, פחות מאחוז מאנשי אפריקה חוסנו - כמה מהם רק באופן חלקי. זהו ללא ספק שיעור הנמוך ביותר בכל יבשות העולם.

הקורונה בקניה (צילום: רויטרס_)
הקורונה בקניה | צילום: רויטרס_

גורם רפואה בכיר באוניברסיטת ליברפול בבריטניה צוטט מתייחס לנושא ומדגיש כי "הסיכון הגדול ביותר באפריקה הוא להסתכל על מה שקרה בהודו ועל מה שקרה קודם לכן באיטליה ולחשוב שאנחנו בטוחים - לומר לעצמם 'זה רחוק מאוד מאיתנו וייתכן שלא נלך באותה דרך'".