קבינט הקורונה התכנס אמש (ראשון) לראשונה בממשלת בנט-לפיד ובסיומו החליטו השרים שלא לאשר הגבלות חדשות. ראש הממשלה נפתלי בנט והשרים סבורים שמצב התחלואה אינו מחייב שינוי בשגרת החיים, אך ייעשה מאמץ להגדיל את מספר המתבגרים המתחסנים. הצעדים שאושרו - גיבוש סנקציות נוספות נגד מפירי בידוד, מסע תקשורתי של שרים לעידוד התחסנות בקרב מתבגרים וביצוע עבודת מטה לקיצור מספר ימי הבידוד.

סיקור N12 על הקורונה בישראל:

הקבינט קבע כי היעד בשלב זה הוא הגנה מקסימלית על אזרחי ישראל מפני התפשטות זן הדלתא, לצד פגיעה מינימלית בחיי השגרה. בנוסף, קבע הקבינט כי במקביל להתמודדות עם זן הדלתא, יש להיערך לאיומים עתידיים על ידי בניית תשתיות לאיתור ולטיפול בווריאנטים או נגיפים אחרים.

עוד הוחלט כי ממונה הקורונה, פרופ' נחמן אש, וממונה המעברים הבין-לאומיים, אלוף (מיל') רוני נומה, יגבשו המלצה למודל האכיפה בנושא הבידודים, בדגש על חוזרים מחו"ל, לאחר שיקיימו דיון עם כלל הגורמים הרלוונטיים. בנוסף, יימשך מיקוד המאמץ בקמפיין ההסברה לעידוד התחסנות, בדגש על בני נוער.

משרד החינוך, משרד הבריאות והמטה לביטחון לאומי הונחו לגבש תוכניות לפתיחת שנת הלימודים אל מול תרחישי תחלואה שונים. כמו כן, הוחלט לקדם תוכנית לריצוף גנטי מלא של כלל הנכנסים לארץ במעברי הגבול הבין-לאומיים.

שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה אורית פרקש הכהן העלתה בקבינט הצעה לקצר את ימי הבידוד לשבים מחו"ל לשישה ימים. "מהנתונים האחרונים עולה כי רק 0.1% מהחוזרים מחו"ל הם חיוביים", אמרה השרה. "אם מחייבים את השבים מחו"ל לקיים שלוש בדיקות קורונה בשישה ימים הסיכוי לפספס הוא אפסי (0.008). זה יאפשר חזרה לשגרה גם של השמיים וגם לשגרת חיים כי המודל הזה ינתר את הנדבקים בצורה מועילה יותר ובלי ליצור פאניקה בציבור". ראש הממשלה בנט ציין כי זו נקודה חשובה והוא ישקול אותה.

במצגת שהעבירו בכירי משרד הבריאות לשרים הוצגו שלוש דרכי פעולה עיקריות: מיגור, צמצום תחלואה וספיגה. לפי האפשרות הראשונה, שמכונה "מדיניות אפס הדבקה", יינקטו הגבלות מחמירות כדי למגר את התחלואה לגמרי. מדיניות זו לא תאושר ובשלב זה נמצאת על הנייר בלבד. האפשרות השנייה היא מדיניות של צמצום מספר הנדבקים היומי. האפשרות השלישית היא מדיניות ספיגה – להמשיך לחיות עם הנתונים הקיימים, ללא הגבלות נוספות במשק, כל עוד אין עלייה במספר החולים קשה.

נציגי משרד הבריאות הציגו בדיון הגבלות במחיר נמוך, ביניהן חובת עטיית מסכות בחללים סגורים ובהתקהלויות בחוץ, כניסה למוסדות גריאטריים רק בתו ירוק וביצוע בדיקות קורונה במקומות שיש בהם התקהלויות של ילדים. אם השרים יעדיפו לנקוט בקו המחמיר, אנשי משרד הבריאות הציגו גם הגבלות נוקשות יותר שכוללות הגבלת התקהלויות והחזרת "התו הירוק" במלואו.

התוכנית שהציג משרד הבריאות לשרים כוללת היערכות לעשרת אלפים בדיקות ביממה, מתווה להתקהלויות ילדים רחבות בכפוף לבדיקות, דרישה לעטיית מסכות בהתקהלויות גם באוויר הפתוח והרחבת ניטור השופכין למאה נקודות ברחבי הארץ בעלות של 80 מיליון לשנה.

ראש הממשלה ושר הבריאות לא סבורים שבשלב הזה יש צורך בהגבלות חדשות, בטח שלא הגבלות רוחביות על הציבור. שניהם מתמקדים בעידוד קצב ההתחסנות של נערים בני 12 ומעלה ושל כמעט מיליון מבוגרים שלא התחסנו עד כה. "הגישה שלנו פשוטה", אמר היום בנט בישיבת הממשלה. "מקסימום הגנה על אזרחי ישראל עם מינימום פגיעה בשגרה ובמשק בישראל. מסכות במקום הגבלות, חיסונים במקום סגרים".

כפי שפרסמנו שלשום בחדשות סוף השבוע, יש גורמים במשרד הבריאות שסבורים שמסכות בחללים סגורים ועידוד קצב התחסנות הם שני צעדים הכרחיים אבל ממש לא מספיקים. על פי התזה הזאת, המתנה לעלייה בחולים הקשים והמאושפזים היא טעות, ויש לעשות הכול כדי למנוע את עליית המאומתים, גם במחיר של ביקורת ציבורית.

בישראל יש נכון להיום יישוב אחד אדום - בנימינה, שני יישובים כתומים - מודיעין וכוכב יאיר, וחמישה יישובים צהובים - תל אביב, הרצליה, כפר סבא, צופים ואביאל. משרד הבריאות עדכן הערב כי 63 ישראלים אובחנו כחיוביים לנגיף מאז חצות, מתוך כ-21,500 בדיקות שפוענחו. שיעור החיוביים עומד על 0.3%. בבתי החולים ברחבי הארץ מאושפזים 44 חולי קורונה, 23 מהם במצב קשה. 16 חולים מחוברים למכונות הנשמה. לאורך היום נרשמה עלייה במספר המתחסנים: 5,634 ישראלים, רובם בני 15-12, קיבלו את מנת החיסון הראשונה ו-1,345 קיבלו את מנת החיסון השנייה.