50 מיליון שקלים יועברו בכל זאת לטובת החולים: המחלוקת בין משרדי האוצר והבריאות בנוגע לשאלת העברת התקציב לטובת תרופות וטכנולוגיות חדשות הגיעה הערב (שני) לכדי פתרון. ל-N12 נודע כי המחלוקת הובאה לפתחו של המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד רז נזרי, שהכריע כי יש להעביר את הסכום כולו- 550 מיליון שקלים, לטובת החולים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בחודש שעבר, שרי הבריאות והאוצר, יולי אדלשטיין וישראל כ"ץ, הצהירו שסל התרופות בשנת 2021 יעמוד על 550 מיליון שקלים – עלייה של 50 מיליון מתקציב השנה הקודמת. אלא שבפועל, חברי הוועדה המקצועית התבשרו שיש בידיהם 500 מיליון שקלים בלבד. הסיבה הייתה מחלוקת משפטית בשאלה האם ניתן להעביר את התוספת על אף שאין תקציב מדינה ובתקופת בחירות - מחלוקת, שכאמור, נפתרה.  

הדילמה המשפטית סבבה סביב הנחיה לפיה יש לבחון העברות תקציביות חורגות בתקופת ממשלת מעבר, כדי לוודא שלא מתקבלות החלטות שנובעות משיקולים פוליטיים. גם היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט היה מעורב בדיונים מול משרדי האוצר והבריאות.

לבחינת חברי הועדה בראשות פרופ' שוקי שמר, הוגשו תרופות וטכנולוגיות בעלות כוללת של מיליארדי שקלים. לאחר בחינת הנתונים, חברי הוועדה גיבשו רשימה של הטיפולים שזכו לדירוג המקצועי הגבוה ביותר – בשל יעילותן. הסכום הכולל של התרופות עומד על כ-3 מיליארד שקלים, ומתוכם חברי הוועדה צריכים להכריע אילו חולים יקבלו את הטיפול במימון ציבורי ואילו יישארו מחוץ לסל.

מפורום '5 מיליארד לבריאות' נמסר: "אנו מברכים על כך שבסופו של דבר האינטרס הציבורי הוא שהכריע והושבו 50 המליון המיועדים לתרופות חיוניות ביותר לאזרחי ישראל. חוות הדעת של היועץ המשפטי לממשלה מעידה על כך שתקציבי הבריאות חיוניים חייבים להמשיך ולהינתן גם בתקופת בחירות וגם כאשר אין תקציב מדינה מאושר. שכן מדובר בדיני נפשות ובבריאות הציבור".