N12
פרסומת

פרסום ראשון | משרד הבריאות מציע: אזיק אלקטרוני כחלופה לבידוד במלונית

יו"ר ועדת החוקה יעקב אשר מעלה קשיים על המשך מדיניות הבידוד במלוניות קורונה של הנוחתים בישראל • במשרד הבריאות שקלו לאפשר בידוד ביתי עם מעקב באמצעות האפליקציה – אך הבינו שמדובר בכלי שניתן לעקוף אותו בקלות • בעקבות כך, נשקלת הצעה החדשה: הנוחתים ייבחרו בין אזיק אלקטרוני לבידוד במלונית

ירון אברהם
פורסם:
חקיקת הבזק של החוק בפעולה
אזיק אלקטרוני. אילוסטרציה | צילום: רויטרס, חדשות
הקישור הועתק

בדיון הבוקר (ראשון) בוועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת, הבהיר יו"ר הוועדה יעקב אשר לאנשי משרד הבריאות שהוא מבחינתו לא מוכן לאשר את המשך השליחה האוטומטית של הנוחתים למלוניות, כיוון שבפועל רק 35% מהנוחתים נשלחים למלונית, בעוד 65% מצליחים להתחמק ו/או לשכנע את ועדת החריגים להחריג אותם מהחובה. בעקבות כך, במשרד הבריאות וב"מגן ישראל" שוקלים להציע איזוק אלקטרוני כתחליף לבידוד במלוניות הקורונה.

במשרד הבריאות ומגן ישראל כבר נערכו מספר דיונים בנושא ונשקלו חלופות טכנולוגיות שונות, בין השאר אפליקציה למעקב. אך ההבנה כעת היא שאפליקציה היא כלי לא מספיק טוב ולא מספיק יעיל, כיוון שאפשר לעקוף אותה או שאפשר להשאיר את הטלפון בבית. בסופו של דבר, האופציה שנשארה על השולחן היא האזיק האלקטרוני.

מדובר בהחלטה שיש בה בעיות משפטיות רבות, שלא נדבר על הבעיות הערכיות שהיא מעלה. במשרד היועץ המשפטי לממשלה הבהירו לאנשי משרד הבריאות כי כדי לקדם החלטה כזו יש צורך בחקיקה ראשית.

כדי להתגבר על הצורך בחקיקה, במשרד הבריאות מציעים פיילוט שייושם על כמה מאות אנשים שינחתו בישראל מדי יום. על פי הפיילוט המוצע, לאותם אנשים יוצע לבחור בין הצמיד האלקטרוני לבין בידוד במלונית. לזה, כך טוענים במשרד הבריאות, לא צפויה התנגדות משפטית.

ועדת החוקה האריכה היום את תקנת הבידוד במלוניות ב-24 שעות נוספות, ומחר ייערך דיון נוסף בנושא.

מלשכת היועמ"ש מנדלבליט הגיבו לדיווח: "החלופות שהוצעו עדיין בבחינה".