נחמן אדלשטיין רק בן 5, אבל מהרגע בו נולד, בשבוע ה-26 להריון של אימו, הוא מתמודד עם אינספור סיבוכים בריאותיים שילוו אותו במשך כל חייו. כבר כשנולד סבל משטף דם במוח ובעקבות כך, נאלץ לעבור כריתה של רוב המעיים והוגדר עם שיתוק מוחין. נחמן נאלץ לעבור עשרות ניתוחים, כמו ניתוחי ראש, ומחובר באופן קבוע למחולל החמצן ולכיסא הגלגלים שלו - האלמנט היחיד שמחזיק אותו יציב. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מדי בוקר הסעה מיוחדת של עיריית בית שמש מגיעה לאסוף את נחמן בדרך לגן המיוחד בו הוא לומד. לרכב שבו הוא נוסע ישנו מעלון המספק פתרון הרמה והורדה מהרכב עבור נכים ובעלי מוגבלויות, כדי שנחמן יוכל להישאר בתוך כיסא הגלגלים שלו ולנסוע בבטחה לגן. הבעיה של נחמן ומשפחתו, מעבר להתמודדות הקשה עם מצבו, היא העובדה שמשרד הבריאות לא אישר למשפחה בפעם החמישית את האפשרות להשתתף ברכישה של רכב משפחתי עם מעלון, שיקל עליהם בנסיעות לטיפולים הרבים שעליו לעבור בכל יום, אליהן נלוות נסיעות ארוכות בין בתי החולים. 

העלות: 200 אלף שקלים, במשרד הבריאות מתרצים - במקום להשתתף בעלויות

עלות של רכב עם מעלון עומדת על כ-200 אלף שקלים, סכום שגם כך משרד הבריאות לא מכסה במלואו. למרות כל הועדות שהוריו של נחמן עברו במשרד על מנת שיאשרו להם את ההשתתפות, נותרו עם תשובה שלילית. הוריו טוענים כי אנשי הוועדה הציעו להם פתרונות לא ישימים לבעיה שהציבו בפניהם, כמו להמשיך ולהושיב את נחמן על סלקל (מושב בטיחות) ואת כיסא הגלגלים להניח בתא המטען.

"מי שבאמת היה מסתכל על הילד היה רואה שיש לו רגליים מצטלבות, זה מאוד שכיח בקרב ילדים עם שיתוק מוחין ולכן, אנחנו לא יכולים להושיב אותו רגיל על סלקל לא מותאם", אמר דוד שלמה, אביו של נחמן. לדבריו, כדי לפתור את בעיית הרגליים, על נחמן בן ה-5 לעבור ניתוחים נוספים ומכך הם רוצים להימנע, היות ש"הוא כבר עבר מספיק". ההורים טוענים כי הציעו להם בוועדה להניח כרית בין רגליו של הילד. "זה ילד שמחליפים לו ארבעה טיטולים ביום וכל החלפה כזו מלווה בכאבים מטורפים שהוא לא מפסיק לבכות, אז להניח לו כרית שתפריד בין הרגליים שלו רק בשביל לשבת בסלקל, זה הזוי לבקש". 

עוד הוא ציין כי חלק מחבריו לגן של נחמן מצויים במצב טוב יותר משלו ולמרות זאת, קיבלו אישור לרכב עם מעלון. "הם מתעללים בנו, זו ההרגשה", תיאר אביו בכאב. "עוד סיבה שאמרו לנו היא שהילד שוקל 13 קילו ולא 15 קילו לפי התקנון שלהם - ולכן זה גם לא מאושר. שני קילו הבדל בשביל שהחיים של הילד יהיו יותר קלים. הוא ילד שנולד לסבול כבר מהרגע הראשון שהוא בחיים והחיים שלנו גם אם יאשרו את הרכב - יישארו קשים, אז לפחות שיקלו עלינו קצת. אני אבא שהמתין 7 פעמים לניתוח ראש של הילד שלו וזה לא שבר אותי כמו חוסר האונים הזה מול משרד הבריאות". 

תגובת משרד הבריאות: "אכן מדובר במקרה קשה מאוד ומוכר. המשפחה הגישה השגה. בימים אלו אנו עובדים על קביעת מועד לוועדת השגה, אשר תבדוק את הילד ותבחן מחדש את בקשתם. מזכירות המשרד תיצור עמם קשר בימים הקרובים ותעדכנם על מועד וועדה בהקדם".