לאחר לא מעט מחלוקות מתוקשרות שהיו ביניהם לאורך משבר הקורונה, היוזמה השנויה במחלוקת של פרופ' איתמר גרוטו מקבלת חיזוק דווקא מפרופ' זאב רוטשטיין, מנכ"ל בית החולים הדסה. גרוטו הציע לקחת את 2 מיליון המנות שמדינת ישראל שומרת כדי לחסן את מי שקיבל את המנה הראשונה, ובמקום זאת – לתת אותן כמנה ראשונה לעוד שני מיליון ישראלים שלא חוסנו כלל. כלומר – במקום שני מיליון ישראלים שיקבלו את שתי המנות, פרופ' גרוטו ופרופ' רוטשטיין מעדיפים מצב בו יהיו 4 מיליון ישראלים שיקבלו מנה אחת בלבד. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

פרופ' רוטשטיין שותף לחשש של פרופ' גרוטו מכך שהווירוס עלול להתפשט בקצב מוגבר בשבועות הקרובים ולפגוע גם בצעירים, ואומר: "אם אפשר לדחות את התור למנה השנייה בשבוע בלבד למי שכבר שקיבל את המנה הראשונה, אז אני בעד. לא ייגרם שום נזק, להפך. אני תומך במקסימום חיסונים, ואני חושב שזה מה שיכול להציל אותנו נוכח ההתפשטות המהירה של הווירוס, והמחסור הזמני בחיסונים".

חיסון, קורונה, חיסון לקורונה, מזרק, זריקה (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

עם זאת, מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, קרא בריאיון למהדורה המרכזית לפעול לפי התוכנית המקורית: "הניסויים של פייזר ושל מודרנה דיברו על שתי מנות בהפרשים של 21 או 28 יום בהתאמה, ועל בסיס זה החיסונים הראו יעילות. זו הדרך שהרשות האירופית וה-FDA אישרו ואנחנו דבקים בשיטה הזו. ההחלטה היא חד משמעית - שתי מנות".

"פרופ' רוטשטיין מציע לדחות בשבוע - אבל מה יקרה אחר כך?", שואל פרופ' לוי. "אם נדחה בשבוע לא יקרה כלום, עדיין תהיה הפוגה. התשובה היא לתת שתי מנות כעת. אם החברות יאמרו דברים אחרים, נלמד ונעשה".