N12
פרסומת

משלוח נוסף נחת - נתניהו: קצב החיסונים יעלה ל-170 אלף ביום

כ-700 אלף חיסונים של חברת פייזר נחתו בישראל • רה"מ נתניהו הודיע כי קצב החיסונים ימשיך לעלות ובעוד שבוע עיקר הדגש יעבור לבני 60-50 • שר הבריאות אדלשטיין הכריז: "לקראת אמצע מרץ אנחנו נגיע ל-5 מיליון חיסונים" • נתניהו: "נהיה המדינה הראשונה בעולם שיוצאת מהקורונה הבריאותית ומהקורונה הכלכלית"

n12
פורסם:
הקישור הועתק

מבצע "חוזרים לחיים": כ-700 אלף מנות חיסון של חברת פייזר נחתו היום (ראשון) בנמל תעופה בן גוריון. ראש הממשלה נתניהו ושר הבריאות אדלשטיין הגיעו לקבל את המשלוח והודיעו: קצב החיסונים היומי יעלה. רה"מ הוסיף כי "למעלה מ-72% מבני 60 ומעלה חוסנו" נגד הנגיף.

"זהו יום ענק למדינת ישראל", אמר נתניהו בפתח נאומו החגיגי. המשלוח, שכלל כ-700 אלף מנות חיסון, מגיע במסגרת מבצע "חוזרים לחיים". על המבצע הכריז רה"מ לפני שלושה ימים והודיע כי עד סוף מרץ כל אזרחי ישראל מעל גיל 16 יוכלו להתחסן. שר הבריאות המשיך את הקו של נתניהו ואמר בעת קבלת המשלוח הנוסף כי "לקראת אמצע מרץ אנחנו נגיע ל-5 מיליון חיסונים".

"זה אפשרי, זה בידיים שלנו ואנחנו נעשה את זה", הוסיף השר. כמו כן, הודיע ראש הממשלה כי "ביום ראשון (עוד שבוע) יגיע משלוח ענק נוסף ונשלים את בני 60-50". נכון לעכשיו יותר מ-72% מהאזרחים שמעל גיל 60 כבר קיבלו את המנה הראשונה של החיסון. "כבר היום הצוותים הרפואיים מקבלים את החיסון השני", הכריז אדלשטיין והוסיף כי ממחר יינתנו מנות שניות של החיסון במקביל למנות ראשונות למי שעוד לא חוסן.

בנימין נתניהו ויולי אדלשטיין במעמד נחיתת החיסונים
רה"מ נתניהו ושר הבריאות אדלשטיין

רה"מ נתניהו הוסיף כי הוא סיכם עם מנכ"ל פייזר על המשך קבלת משלוחים בזה אחר זה עד השלמת חיסונה של האוכלוסייה הבוגרת. לגבי המטרה הבאה אמר נתניהו: "אני מתכוון בימים הקרובים להסתער על הכלכלה בדיוק כמו שהסתערתי על החיסונים. אנחנו הולכים לעשות את זה יחד. נהיה המדינה הראשונה בעולם שיוצאת מהקורונה הבריאותית ומהקורונה הכלכלית".