פרויקטור הקורונה פרופסור נחמן אש אמר היום (ראשון) בתדרוך עיתונאים בזום כי למרות העלייה בתחלואה בסוף השבוע, יש מקום לאופטימיות כי הגרף לא עולה אקספוננציאלית אלא מתחיל להשתטח. הוא הוסיף כי בזכות החיסונים ייתכן שיהיה אפשר להתחיל לצאת מהסגר גם בשיעור נדבקים גבוה מהמתוכנן.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"אנחנו נמצאים במרוץ בין התחלואה ובין החיסונים", אמר אש בפתח מסיבת העיתונאים. "בסוף השבוע ראינו עלייה בתחלואה - כ-5,000 מאומתים בשבת, זה גבוה יותר מבשבתות קודמות אבל יש מקום לאופטימיות. הגרף לא עולה אקספוננציאלית אלא מתחיל להשתטח".

אש התייחס גם לסגר שהחל לפני הסגר המהודק, שבו ההגבלות היו פחות מחמירות, והעריך שייתכן שתהיה לו השפעה על הורדת התחלואה. "אנחנו יודעים שהסגר הקודם היה הרבה פחות אפקטיבי אבל אולי בכל זאת נוכל לראות את ההשפעה שלו", אמר. "בימים אלו מתגבשים קריטריונים לגבי יציאה מהסגר. בזכות החיסונים, אם נראה ירידה בחולים הקשים נוכל לפתוח גם במספר מאומתים גבוה ממה שקבענו מלכתחילה".

פרויקטור הקורונה אמר על מצב התפשטות המוטציות הבריטיות והדרום-אפריקניות בישראל שקשה לומר במדויק כמה נשאים שלהן יש בארץ. "בהערכה גסה אלו כ-10 עד 20 אחוזים מהנדבקים עם המוטציה הבריטית", העריך אש. "יש לכך השלכות מאחר והיא מתפשטת מהר יותר, אך היא לא גורמת למחלה יותר קשה. לגבי המוטציה הדרום-אפריקנית יש הרבה פחות מקרים, אנחנו מתחקרים כדי לאתר את כל הגורמים ולבודד אותם".

"מי שנדבק בסמוך למועד המנה הראשונה - החיסון יושג באמצעות המחלה"

"היום פתחנו את סבב החיסונים במנה השנייה", התייחס אש למבצע החיסונים. "נאפשר לאוכלוסיות נוספות להתחסן בהמשך השבוע הזה ובשבועות הבאים. יש לנו לא מעט מקרים של אנשים שהתחסנו ונדבקו סביב החיסון, לא יודעים אם זה לפני או אחרי. לגביהם החיסון יושג באמצעות המחלה ולא החיסון עצמו".

נחמן אש (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
"כ-10 עד 20 אחוזים מהנדבקים עם המוטציה הבריטית". פרופסור אש | צילום: יונתן זינדל, פלאש/90
בדיקת קורונה, בדיקות קורונה, נתב"ג, נמל התעופה בן גוריון, טיסה (צילום: יוסי אלוני, פלאש/90 )
בדיקת קורונה במתחם הבדיקות בנתב"ג | צילום: יוסי אלוני, פלאש/90

לדברי פרופסור אש, יכולת החיסון היומית בישראל עומדת על 150 אלף איש ביממה, אך יש כוונה להמשיך במתן מנת חיסון ראשונה במקביל למנת החיסון השנייה ולהעלות את מספר המתחסנים היומי לכ-200 אלף.

במענה לשאלה איפה תינתן מנת החיסון השנייה אמר: "העיקרון הוא שמי שקיבל את המנה הראשונה במקום מסוים, הוא יקבל בו גם את המנה השנייה. בהתאם לכך גם בתי החולים יקבלו מלאי אבל עדיין לא נקבע אם בתי החולים ימשיכו לחסן אוכלוסיות חדשות".