פרסום ראשון: מדענים בכירים ממועצת החירום הציבורית למשבר הקורונה פנו היום (שני) לעמיתיהם המדענים במכון ויצמן ובאוניברסיטה העברית בבקשה דחופה לשיתוף ופרסום המודלים לפיהם מתקבלות ההחלטות לניהול משבר הקורונה, כפי שנהוג בקהילה המדעית.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הפונים הדגישו בפנייתם את המודל של פרופ’ ערן סגל בנוגע למוטציה הבריטית, ששכנע את מקבלי ההחלטות בצורך להדק את הסגר ולסגור את מערכת החינוך באופן מוחלט. הם מטילים ספק במיומנותו של פרופ' סגל לבנות מודלים בתחום הזה.

עוד כתבו המומחים כי "כפי שלמדנו מאירועים משבריים מהעבר, כולל מלחמת יום הכיפורים, פלורליזם מקצועי הוא קריטי ויכול להתאפשר רק עם שקיפות. כל רצוננו הוא לקיים שיח עמיתים מעמיק ושקוף, מתוך אמונה שכל הנוגעים בדבר שמים את טובת אזרחי מדינת ישראל לפני כל שיקול אחר".

פרופסור ערן סגל (צילום: החדשות12)
פרופ' ערן סגל | צילום: החדשות12

במועצת החירום הציבורית למשבר הקורונה חברים בין השאר פרופ’ אהרון צ'חנובר - חתן פרס נובל כימיה משנת 2004, פרופ' צבי בנטואיץ' - חלוץ רפואת האיידס בישראל, פרופ' אמנון להד - מנהל החוג לרפואת המשפחה באונ’ העברית ופרופ' רבקה כרמי, לשעבר דיקן ביה"ס לרפואה, נשיאת אוניברסיטת בן גוריון ויו"ר ועד ראשי האוניברסיטאות.

הם קוראים לשתף את כלל הנתונים הגולמיים, המודלים, שיטות החישוב והניתוח, המקורות והשותפים לפיתוח המודלים האלה לצורך ביקורת עמיתים, כמקובל בקהילה המדעית.

אותה קבוצת פרופסורים ורופאים פרסמו עם הכניסה לסגר השלישי ניתוח של תמונת המצב שהוצגה לשרים על מצב התחלואה וההתמודדות הרפואית עמו, שאינה משקפת את המצב בשטח וחלק מהמסקנות רחוקות מהמציאות‎.