סוף למוטציות של הקורונה? מדענים באוניברסיטת נוטינגהאם שבבריטניה מפתחים בימים אלו חיסון חדש נגד נגיף הקורונה, שעתיד להיות מובנה להתמודדות עם הוריאנטים של הנגיף, כך על פי סקיי ניוז. האבטיפוס שפיתחו המדענים במהלך החודשים האחרונים עבר כבר את הבדיקות הקליניות הדרושות כשבתוך שבועות צפויים להתחיל בניסויים על מתנדבים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

פרופסור לינדי דוראנט, מדענית ואחת ממומחי האוניברסיטה שנמצאים בצוות הפיתוח אמרה כי "הדור הבא של החיסונים צפוי להתמודד באופן טוב יותר עם הנגיף והמוטציות השונות שלו, מכיוון שהוא לומד להתחמק ממערכת החיסון".

"מה שקרה בימים אלה, שבהם מתפרצים סוגים שונים של ווריאנטים, היה צפוי", היא הוסיפה. "יש לנו את היתרון בלמידה מחסרונות הדור הראשון של החיסונים במטרה להפוך את הדור השני לטוב יותר".

חיסון לקורונה (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
חיסון לקורונה | צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

דוראנט הסבירה כי שלושת החיסונים המרכזיים שנמצאים כיום בשימוש מבוססים כולם על הרצף הגנטי של החלבון, שבו הנגיף משתמש כדי להידבק לתאים אנושיים. לדבריה, החיסון שמפותח בימים אלו בנוטינגהאם כולל שני סוגי חלבון חיוניים ובכך מספק מעטה שעוטף את החומר הגנטי של הנגיף, ובכך לטענתה "מכפיל את הסיכויים שתנצח את הנגיף מכיוון שהסיכוי ששני החלבונים יקרסו - אינו סביר".

לטענת המומחים, הניסוי בחיסון צפוי להתחיל באביב הקרוב, לאחר שהוכיח תוצאות יעילות בחיסונים שנוסו על בעלי חיים.  גם חברת התרופות מודרנה, שהתחייבה לספק לבריטניה כ-17 מיליון מנות חיסון בחודש אפריל, כבר בוחנת אף היא אפשרות לפתח גרסה מתקדמת יותר של החיסון כדי שתהיה עמידה באופן וודאי נגד המוטציה הדרום אפריקנית.