משרד הבריאות גילה לראשונה מוטציה שהתפתחה בישראל, כך נודע היום (שלישי) ל-N12. במחקר שפורסם על ידי משרד הבריאות נמצא שהמוטציה P681H יצרה שרשרת הדבקה חדשה שגרמה למאות נדבקים. על פי בדיקות ראשוניות, נראה שהחיסון מעניק הגנה מפני המוטציה, אך משרד הבריאות ממשיך לעקוב ולחקור את המאפיינים שלה. עוד מסרו במשרד הבריאות: "הווריאנט אינו שכיח ואינו גורם לתחלואה נרחבת".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

על פי נתוני משרד הבריאות, בחודש נובמבר נמצאו בישראל 27 נדבקים שנשאו את המוטציה, בדצמבר כבר 71 אובחנו עם הזן החדש ובינואר 83. בסך הכול, עד כה 181 ישראלים אובחנו עם המוטציה. היא נמצאה מאז נובמבר בין היתר בערים חיפה, נתניה, באר שבע, צפת, רהט, ירושלים, אשדוד וכנראה גם ביישובים נוספים. בתל אביב כ-22 אובחנו עם המוטציה, בירושלים 19 ובחיפה 11.  

המוטציה P681H נצפתה כבר במרץ 2020 בדגימות ברחבי העולם, למשל בניגריה ובהוואי. על פי המחקר, השינוי במוטציה הישראלית ייחודי וכולל חלבון מסוג מסוים. הזן P681H זוהה בדגימות קליניות מאז נובמבר 2020, אולם המוטציה P681H זוהתה בישראל כבר באוקטובר 2020.

במשרד הבריאות הדגישו כי הווריאנט הישראלי "אינו שכיח ואינו בעל משמעות קלינית או אפידמיולוגית, ואינו קשור או גורם להדבקה נרחבת, תחלואה קשה או השפעה על יעילות החיסון". על פי משרד הבריאות, המוטציה הישראלית מופיעה בדגימות מחודש יולי, אך היא הולכת ונעלמת והעדויות אליה מתמעטות. "הווריאנט הבריטי הוא הדומיננטי בתחלואה ומופיע מפברואר 2021 במעל 90% מהרצפים בישראל", נמסר ממשרד הבריאות.

פרופ' מיכל לינאיל מהאוניברסיטה העברית שערכה את המחקר עם משרד הבריאות מסרה שמדובר במוטציה ראשונה כחול לבן עם שרשרת ייחודית שנוצרה בישראל. הממצא הובא כחלק מאותו מחקר שמסכם את הזנים הקיימים בישראל עד כה מפרוץ הפנדמיה (מרץ 2020) ועד חודש ינואר.