הנתונים המטרידים על הנזקים לטווח ארוך: מחקר בבריטניה שאסף מידע מכמעט 50 אלף חולי קורונה מצא כי רבים מאלו שהחלימו מהנגיף סבלו בחודשים לאחר מכן מבעיות בנשימה, הפרעות בלב ובכלי הדם ומסכרת. לפי התוצאות המדאיגות, כמעט 30% מהמחלימים נזקקו לאשפוז נוסף בבית החולים בטווח של 140 ימים ו-12.3% מהנחקרים מתו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

כתבות נוספות ב-N12:

המחקר שנערך בין החודשים ינואר לאוגוסט שנה שעברה - חושף כי השפעות הקורונה על החולה לא תמיד חולפות לאחר שהחלים, וכי הסיכוי שיזדקק שוב לטיפול רפואי גבוה בהרבה מאדם שלא חלה בנגיף. המדענים מהמרכז הלאומי לסטטיסטיקה, אוניברסיטת קולג' לונדון ואוניברסיטת לסטר, אספו את המידע מחולים בממוצע גילים 65 שהאבחון המרכזי שלהם היה הקורונה.

מיטת הפלאים: פיתוח ישראלי חדש (צילום: חדשות 2)
סיכויים גבוהים לאישפוז נוסף, מחלות לב ונשימה | צילום: חדשות 2

קבוצת הביקורת של הניסוי הורכבה ממספר אנשים זהה, בעלי רקע דמוגרפי ורפואי דומה באותה תקופת זמן. המחקר גילה כי מספר חולי הקורונה שהחלימו והתאשפזו שוב היה גבוה פי 3.5 מחברי קבוצת הביקורת. מקרי המוות בקרב מחלימי הקורונה היה אף גבוה יותר – פי 7.7 מחברי קבוצת הביקורת.

בתקופת המחקר 14,140 מחלימי קורונה ששוחררו מאשפוז פיתחו מחלות נשימה – לעומת 6,085 אנשים מקבוצת הביקורת. אחוזי האשפוז הנוסף של מחלימי הקורונה הגבוהים ביותר נרשמו בקרב קשישים ואנשים ממוצא שחור, אסייתי ומיעוטים נוספים.

חולה קורונה (צילום:  FunKey Factory, shutterstock)
המחקר מצא: פי 3.5 יותר סיכוי להתאשפז שוב | צילום: FunKey Factory, shutterstock

תוצאות המחקר חושפות את פרופיל חולה הקורונה בעל הסיכוי הגבוה ביותר לסבול מסיבוכים קשים של הנגיף, ביחס לאוכלוסייה הכללית: גבר שחצה את גיל 50, מעשן לשעבר, שסובל מעודף משקל ומתגורר באזור עני. נוסף על כך – סביר שיסבול ממחלות רקע כמו לחץ דם גבוה, מחלות נשימה וסכרת.

תוצאות מחקרים מצביעים על כך שהקורונה עלולה לגרום לנזקים לטווח ארוך לבריאות – לריאות, ללב ולמוח. מחקר של אוניברסיטת אדינבורו ביותר מ-1,200 חולים מצא כי 55% סבלו מבעיות בלב.