עוצר פורים בדרך: החל מהיום (חמישי) ועד למוצאי שבת בשעות 20:30 עד 05:00 בבוקר, יוטל ברחבי הארץ עוצר לילי, כשהמטרה היא למנוע עד כמה שניתן התקהלויות ועריכת מסיבות במהלך סוף השבוע שבו יחול חג פורים. במשרד הבריאות חוששים ממסיבות ואירועים רבים שיוקדמו לשעות שלפני תחילת העוצר הלילי - וקוראים לציבור להישמע להנחיות. במשטרה יציבו מחסומים ויחלקו קנסות, אך מודעים ל"חורים" שיאפשרו לרבים להפר את ההנחיות - וכל זה מתרחש כשמקדם הדבקה ממשיך לטפס וכבר עומד על 0.9. במקביל - מאות בילו אמש במסיבות רחוב בתל אביב. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

היעד העיקרי של המשטרה הוא למנוע מסיבות ואירועי פורים במגזר החילוני ובמגזר החרדי - וכבר אתמול זומנו מספר מארגני מסיבות לחקירה באזהרה, אם כי מדובר בשמונה מארגני מסיבות בלבד, מספר קטן ולא מרתיע במיוחד. מפכ"ל המשטרה, רנ"צ קובי שבתאי, הודיע שייפתחו תיקים פליליים לכל מי שיהיה מעורב בארגון אירוע או מסיבה. 

מחסום משטרה, אילוסטרציה (צילום: דוברות המשטרה)
מחסומי משטרה יוצבו בכבישים בשעות הלילה | צילום: דוברות המשטרה

בנוסף, המשטרה תציב החל מהיום 24 מחסומים בכל הכבישים הבין-עירוניים ברחבי הארץ, שיפעלו בכל לילות סוף השבוע. בכבישים אחרים יסיירו עוד מאות ניידות שיציבו מחסומים ניידים וגם בתוך הערים יוצבו מחסומים. עם זאת, במשטרה מודים שהחלטת הממשלה על עוצר לילי מנוסחת כך שערכם של המחסומים מוטל בספק, והפרצות בהחלטה למעשה יאפשרו לכל מי שרוצה לנוע בכבישים גם בשעות האסורות, מבלי לקבל קנס.

"התקהלויות ומסיבות הם שני האויבים המרכזיים שלנו", אמר סנ"צ רועי ולדמן, ראש מדור חקירות במשטרת ישראל. "מ-20:30 בערב, התו הירוק לא רלוונטי - ומה שכן יהיה רלוונטי זו אכיפה של מסיבות ואירועים. זו עבירה פלילית לכל דבר ועניין של קשירת קשר לביצוע פשע והפצת מחלה. מסיבה מוגדרת כאירוע אסור בימים הקרובים ואנחנו נגיע למי שיקיים מסיבה. גם שהייה בביתו של אדם אחר תגרור קנס". 

יולי אדלשטיין (צילום: לע"מ)
שר הבריאות יולי אדלשטיין בתדריך | צילום: לע"מ

 

עוד לפני כניסתו של העוצר הלילי לתוקף, במשרד הבריאות חוששים מההתרחשויות הצפויות ביום ראשון הקרוב, שושן פורים, שבמהלכו נהוג לחגוג את החג בירושלים. החגיגות הללו יכולות להיערך לכל אורך היום ולגלוש גם לשעות הערב המאוחרות - ומקבלי ההחלטות עדיין לא הכריעו כיצד לנהוג כדי למנוע את ההתקהלויות הצפויות בבירה. ייתכן שהעוצר הלילי יהיה בתוקף גם בערב יום ראשון בירושלים - או שהתחבורה הציבורית תצומצם באופן משמעותי. 

ההגבלות והקנסות בפורים:

• הגבלת התקהלות של עד 10 אנשים במקום סגור, עד 20 אנשים במקום פתוח (כולל בבתי כנסת)

• איסור על עריכה והשתתפות באירועים (מעבר למגבלת ההתקהלות), כגון: עדלאידע, תהלוכה, הפנינג, מסיבה, מופע או סעודה. במשרד הבריאות ממליצים לערוך את סעודות החג בקרב המשפחה הגרעינית בלבד. לרשויות המקומיות מותר להפעיל "משאיות שמחה", תוך נקיטת אמצעים למניעת התקהלויות

• קנס של בין 5,000 ל-10,000 ש"ח למי שיערוך מסיבה או אירוע המוני, בשטח פרטי או בבית עסק, החורג ממגבלת ההתקהלות

• המסחר ממשיך להיות פתוח תחת הגבלות התו הסגול

• פעילויות תחת התו הירוק מותרות בהתאם לתקנות לאורך שעות היום

בנוסף להגבלות הללו, החל מהיום ולאורך כל סוף השבוע, בין השעות 20:30 ובערב ועד 5:00 לפנות בוקר, ייכנס לתוקף העוצר הלילי - שכולל את ההגבלות הבאות:

• איסור על יציאה ממקום מגורים עד לטווח של 1,000 מטר, למעט מטרות חיוניות, בדומה למתכונת הסגר השלישי

• איסור על שהייה בביתו של אדם אחר

• איסור על הפעלת עסקים בשעות סגר הלילה לקבלת קהל, למעט עסקים חיוניים (כגון: חנויות מזון)

• קנס של 500 ש"ח למי שיפר את הגבלות העוצר הלילי

יש לציין כי הגבלות העוצר הלילי אינן חלות ביישובים שמרבית תושביהם אינם יהודים ובאזור מזרח ירושלים

החל מהיום בערב ובמהלך סוף השבוע, 24 מחסומים ייפרסו 24 מחסומים בכבישים ברחבי הארץ, שיפעלו בין השעות 20:00 בערב ועד לשעות הבוקר. המשטרה פרסמה את מפת החסימות המלאה:

"בעקבות החלטת הדרג המדיני, הנוגעת להתקהלות אסורה בימי הקורונה והחג, פועלת יחידת אתגר בלהב 433 יחד עם יחידות נוספות תוך הפעלת מגוון יכולות, לאיתור מארגני מסיבות 'מחתרתיות' שבכוונתם לקיים בניגוד להנחיות משרד הבריאות", נמסר מהמשטרה.

לצד חקירות החשודים בארגון אירועים, במשטרה מדגישים כי גם במהלך חג הפורים וסוף השבוע הם ימשיכו לפעול כדי לאתר מסיבות ויחצ"נים שבכוונתם לארגן או לקחת חלק בארגון מסיבות בניגוד להנחיות.