הפריצה למחשבים ולמידע המסווג - תקרית בין-לאומית? לפי דיווח שמתפרסם היום (שבת), החשד הוא שרוסיה וסין מעורבות בפריצה לרגולטור התרופות האירופי - מתקפת סייבר שכוונה כלפי מסמכים שנוגעים לחיסונים ולתרופות נגד נגיף הקורונה. העיתון ההולנדי De Volkskrant מדווח כי העקבות מובילים לסוכנות מודיעין רוסית ולמרגלים סינים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

חקירת הפריצה ל-EMA - סוכנות התרופות האירופית - עדיין נמשכת, אך גורמים המקורבים לחקירה אמרו לעיתון ההולנדי כי יש מעורבות רוסית וסינית בגניבת המסמכים והדלפתם. המקרה התרחש בחצי הראשון של שנת 2020, ולפי הדיווח המרגלים הסינים עמדו מאחורי המהלך - ובהמשך השנה הצטרפו לכך גם אנשי סוכנות מודיעין רוסית.

על פי הדיווח, הסינים הצליחו להשיג את המסמכים על ידי פריצה למערכות של אוניברסיטה גרמנית. הרוסים, מנגד, הצליחו ככל הנראה לנצל ליקויים במערך האבטחה ("אישור דו-שלבי") ועקפו הגנות סייבר. 

ב-EMA סירבו לאשר באופן רשמי את הפרסום, והסתפקו בתגובה לקונית: "חקירה פלילית מתנהלת על ידי מערכת אכיפת החוק וגורמים נוספים, ואנחנו משתפים איתה פעולה באופן מלא".

פייזר (צילום: shutterstock)
חברת פייזר, ארכיון | צילום: shutterstock

עוד פורסם כי סוכנות המודיעין הרוסי הצליחה להשיג גישה למסמכים במהלך יותר מחודש – וחיפשו בעיקר מידע על הפצת החיסונים: אילו מדינות ישתמשו בחיסון שמפותח על ידי פייזר וביונטק וכמה מנות הם צפויים לקנות. פייזר וביונטק, שמספקות בין היתר את החיסום לישראל, אישרו בעבר שאנשים זרים הצליחו לקבל גישה למסמכים שנוגעים לחיסון.

משרד החוץ הרוסי לא הגיב לדיווח, אך במוסקווה הכחישו בעבר כל האשמה מערבית על פריצה למידע המסווג. גם משרד החוץ הסיני נמנע עד כה מתגובה, אך בבייג'ינג הבהירו בעבר כי הם "מתנגדים בחריפות לכל מתקפת סייבר ופועלים נגדה".