מסתמן: ערב יום העצמאות - ללא בימות בידור ברחבי הארץ
פרסום ראשון | למרות הדעיכה המשמעותית בנתוני התחלואה בקורונה, במשרד הבריאות ככל הנראה צפויים להמליץ שלא להקים בימות בידור ברחבי הארץ בחג הלאומי • החשש: ילדים שאינם מחוסנים עלולים לגרום להדבקות ולעלייה בנתוני התחלואה • עם זאת, ניתן יהיה לקיים אירועים שונים תחת התו הירוק • טקסי זיכרון ייערכו אף הם בהתאם לתו הירוק - למעט משפחות שכולות


טקסי הזיכרון והעצמאות עם קהל, בימות בידור ככל הנראה לא: עקב דעיכת מגפת הקורונה בתקופה האחרונה, במשרד הבריאות דנים בימים אלה בגיבוש מתווה שיאפשר את קיום טקסי יום השואה, יום הזיכרון ויום העצמאות שצפויים בחודש הבא בנוכחות קהל. עם זאת, מסתמן שערב יום העצמאות לא ייחגג כפי שזכור לנו ובימות בידור לא יוצבו ברחבי הארץ.
לפי המתווה המתגבש, אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה יתקיימו רק תחת תו ירוק - למתחסנים ולמחלימים בלבד. אירועי יום הזיכרון לחללי צה"ל ולנפגעי פעולות האיבה יתקיימו במתכונת של תו ירוק - למעט המשפחות השכולות, שיוכלו להיכנס לאירועי הזיכרון ולבתי העלמין ללא חובת תו ירוק - וישהו בקפסולות משפחתיות.

מסתמן שבערב יום העצמאות לא יוקמו בימות בידור ברחבי הערים - זאת ככל הנראה עקב הנוכחות הגדולה הצפויה של ילדים סמוך לבימות - ומדובר באוכלוסיה שלא יכולה עדיין להתחסן - מה שעלול להוביל לעלייה בהיקפי התחלואה. עם זאת, ניתן יהיה לקיים אירועים שונים לפי כללי התו הירוק.
בשבוע שעבר דיווחנו ב"אולפן שישי" כי הכוונה היא לערוך את הטקסים הרשמיים ביד שם, הר הרצל ורחבת הכותל בנוכחות קהל - זאת עקב הנתונים המעודדים והדעיכה בתחלואה בשבועות האחרונים. טקס הדלקת המשואות בהר הרצל בערב יום העצמאות צפוי להתקיים עם קהל של כ-800 איש.

