בעקבות פסיקת בג"ץ שלפיה ההגבלות שהטילה הממשלה על הכניסה והיציאה מהארץ אינן חוקתיות, צוות עבודה משותף למל"ל, משרדי התחבורה והבריאות והייעוץ המשפטי בודק את החלופות האפשריות. אם עד צאת השבת הקרובה הממשלה לא תאשר תקנות חדשות – היציאה והכניסה מהארץ יהיו ללא כל הגבלה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

עד כה נערכו מספר ישיבות של צוות העבודה המשותף שהוקם. לפי מה שהוצג עד כה באותן ישיבות, לכאורה ניתן להביא לאישור הממשלה תקנות חדשות שיגבילו את היציאה מהארץ ויעמדו במבחן בג"ץ. עם זאת, טרם התקבלה החלטה או עמדה רשמית.

עם זאת ניתן לומר שהממשלה בוחנת את האפשרות לאפשר כניסה של בין 8,000-6,000 ישראלים ביום. 

פרויקטור הקורונה, פרופ' נחמן אש, הגיב על פסיקת בג"ץ ואמר כי "ההחלטה שהתקבלה מעוררת דאגה, מכיוון שתאפשר כניסת תחלואה רבה ווריאנטים מסוכנים לישראל". לדבריו, "עשינו צעדים רבים, כדי למנוע זאת, וחבל שכעת אנו מציבים בסיכון את נתוני התחלואה המעודדים. החלטת בג"ץ עלולה לקרב את מדינת ישראל לגל תחלואה גבוה דווקא עכשיו".

פרופסור נחמן אש (צילום: N12)
הפרויקטור: "החלטת בג"ץ עלולה לקרב את ישראל לגל תחלואה גבוה" | צילום: N12

בג"ץ פסק מוקדם יותר היום כי המכסה שהקציבה הממשלה לכניסת 3,000 נוסעים מדי יום והתניית היציאה מהארץ באישור ועדת חריגים טרם יציאה מישראל עבור מי שאינם מחוסנים או מחלימים – אינן חוקתיות. בהרכב של שלושה שופטים בראשותה של נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות הוחלט כי מדובר בהחלטה פוגענית שקיבלה הממשלה מבלי שהיו בידיה נימוקים הולמים או נתונים שעל בסיסם התקבלה ההחלטה.

בשל ההחלטה, תוקפן של ההגבלות לא יוארך ויפקע ב-20 במרץ, כלומר בצאת שבת הקרובה. בנוסף, השופטים הורו לממשלה לבסס הגבלות חדשות כלשהן על הכניסה לישראל והיציאה ממנה, "על תשתית עובדתית מקיפה ועדכנית ולהבטיח כי הן עומדות כנדרש במבחנים החוקתיים".

איגוד רופאי בריאות הציבור של ההסתדרות הרפואית התייחס להחלטת בג"ץ: "מצער שבמקום לתכנן וליישם פתרונות ברי קיימא בנתב"ג ובגבולות הממשלה הוציאה הנחיות בלתי הגיוניות ובלתי ישימות, תוך יצירת ועדות חריגים בעייתיות. מצב זה פגע גם בנוסעים וגם בבריאות הציבור".

בשל פסיקת בג"ץ, בחברת התעופה ארקיע החלו להיערך לפתיחת השמיים. מהחברה נמסר כי הם הם מקבלים מאות טלפונים מישראלים שמתעניינים בטיסות ליעדים שונים בעולם, ובעקבות כך הם החלו לתגבר את מערך צוותי האוויר והקרקע, וגם את מערך ההזמנות הטלפוניות.