נתוני משרד הבריאות שמתפרסמים הערב (ראשון) לראשונה, חושפים את מימדי המחדל של בדיקות הקורונה בנתב"ג, ומעלים תהיות על משקלו בהתפשטות הקורונה בישראל. על אף התעקשות ממושכת של בכירים במשרד הבריאות כי אין טעם לבדוק את הנוחתים - היום מתברר כי חלק ניכר מהמאומתים ששבו מחו"ל בחודש ינואר התגלו כבר עם נחיתתם, במעבדה בשדה התעופה בן גוריון.  

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הבדיקות בנתב"ג נחשבות לאחד הפספוסים הגדולים של ההתמודדות של מדינת ישראל נגד נגיף הקורונה. המעבדה שם הוקמה באיחור ניכר, רק בספטמבר, ורק לאחרונה הוחלט גם לחייב את מי שנוחת בנתב"ג להציג בדיקה שלילית.

במשרד הבריאות טענו במשך תקופה ארוכה שאין בכך צורך, ד"ר שרון אלרועי פרייס ציינה שוב ושוב בראיונות בתקשורת כי "מתוך כל המאומתים שחוזרים מחו"ל, רק 3%-10% יהיו חיוביים ביום הנחיתה אם נבדוק אותם בנתב"ג", אולם הנתונים של משרד הבריאות מעלים תמונה אחרת לגמרי: מתוך 1,404 הישראלים שאובחנו כחיוביים לאחר שחזרו מחו"ל החל מ-1 בינואר ועד ה-25 בינואר, 897 מהם, (64%) התגלו בבדיקות בנתב"ג.

155 מאומתים, שמהווים 11% מכלל הנוחתים בינואר אובחנו במעבדת מיי הריטאג'. 82 נדבקים, 6%, אומתו במעבדות מכבי ו-3% מהנדבקים שחזרו מחו"ל אובחנו במעבדות מאוחדת. 

תגובת משרד הבריאות: "בחודשים האחרונים השבים מחו"ל נבדקים החל מיום הנחיתה ועד יום ה-14 לאחר שובם. ראינו גידול משמעותי במספר המאומתים שהתגלו ביום הנחיתה ושבו מחו"ל בחודש ינואר, כתוצאה מחיוב הבדיקות כתנאי לפטור ממלונית בחודש ינואר וכנראה גם מהתפשטות הוריאנטים".