התמונות שישכנעו את מי שלא התחסן לעשות זאת? מספר החולים הקשים ירד מתחת ל-1,000, מקדם ההדבקה אף הוא יורד - והחיסונים מתחילים להשפיע ולהפיח אופטימיות בקרב בכירי משרד הבריאות. אלא שלמרות הנתונים המעודדים - כאלה שכולם מקווים שימשיכו גם בימים הבאים ויסמנו מגמה - צעירים לא מעטים עדיין לא ניגשים להתחסן נגד קורונה - ולכן במשרד הבריאות שוקדים בימים אלה על יוזמה שעשויה לשכנע אותם לעשות זאת. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בישיבה שנערכה במשרד עם שר הבריאות יולי אדלשטיין ודנה בשאלה כיצד ניתן לעודד אנשים לגשת ולהתחסן, אמר השר שבכוונתו לארגן מעין "אירוע ראווה" ראשון – משחק כדורגל עם קהל אוהדים שחוסנו או הופעה של אמן מוכר באחד מהיכלי התרבות הגדולים בארץ, במטרה להראות תמונות של חזרה לחיים - כשההבנה היא שתמונות כאלה יהיו חזקות יותר מכל דבר אחר ויניעו רבים ללכת ולהתחסן. 

התחסנות נגד קורונה (צילום: יוסי אלוני, פלאש/90 )
חזרה מהירה לחיים שהכרנו תלויה בכמות המתחסנים | צילום: יוסי אלוני, פלאש/90

הוכחה לכך שלחיסונים יש השפעה ממשית על נתוני התחלואה ניתן לראות בנתונים שמספק פרופ' ערן סגל ממכון ויצמן, מהם עולה כי השבוע, לראשונה מאז פרוץ המגפה, מספר המאושפזים בבתי החולים מעל גיל 60 נמוך יותר ממספר המאושפזים מתחת לגיל 60. בנוסף, ניתן להבחין כי הירידה מתחילה שבוע לאחר קבלת המנה השנייה של החיסון. התקווה היא שמגמת הירידה בתחלואה שבאה לידי ביטוי במספרים, תבוא לידי ביטוי גם בשבוע הבא - לאחר שחלק מהמשק נפתח.  

היעד של שר הבריאות ומשרד הבריאות הוא להתחיל בפתיחה מדורגת של המשק ב-23 בפברואר. במועד הזה, אם נתוני התחלואה יאפשרו זאת ומגמת הירידה במספר החולים הקשים ובמקדם ההדבקה תימשך, יחזרו כיתות ה'-ו' וי"א-י"ב ללימודים לפי מתווה הערים הצהובות והירוקות עם אחוזי חיסון גבוהים - ואז גם מתוכננת פתיחת חנויות הרחוב, הקניונים ומרכזי הקניות הסגורים, חדרי הכושר, וענף התרבות והספורט. אם הכל יילך לפי התוכנית, ב-9 במרץ יחזרו ללימודים תלמידי כיתות ז'-י', ובנוסף הציפייה היא לפתוח אז את בתי הקפה, המסעדות והאירועים הגדולים.  

קניון איילון (צילום: אבשלום ששוני, פלאש/90 )
בקרוב: החנויות והקניונים ייפתחו כדי לעודד עוד אנשים להתחסן? | צילום: אבשלום ששוני, פלאש/90

"אנחנו במצב עדין, אם נפתח את המשק בצורה לא אחראית - המספרים יקפצו" 

בריאיון ל"אולפן שישי", אמרה ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי-פרייס, כי אמנם יש מקום לאופטימיות זהירה ואפקט החיסונים נעשה מוחשי - אך עדיין ישנה כמות לא מבוטלת של חולים קשים צעירים. לדבריה, "בקבוצות גיל של 50 ומעלה רואים ירידה בשיעורי התחלואה ויש גם לא מעט צעירים שכן התחסנו - 40% מגילאי 16-39 כבר עשו זאת". 

ד"ר אלרעי-פרייס מצננת במידת מה את ההתלהבות מחזרה קרובה של אירועים גדולים לחיינו: "אנחנו אמנם מייצרים תנאים של תו ירוק אבל זה עדיין לא אומר שלא תהיה קורונה באירוע. לא יהיו עשרות אלפים במופע או במשחק כלשהו בקרוב. אנחנו נמצאים במצב מאוד עדין בתחלואה ועדיין יש כ-6,000 מאומתים ביום בממוצע. ברגע שנפתח מקומות ללא אחריות - זה יקפוץ". 

עוד הוסיפה כי "כל היועצים שהציגו את נתוני התחלואה העדכניים בישיבת הממשלה האחרונה שנערכה הזהירו שפתיחה מהירה של המשק תגרום לזינוק בתחלואה". ד"ר אלרעי-פרייס הביעה חשש ממה שצפוי לקרות בחגים המתקרבים: "גם כשמסתכלים קדימה לפורים, זה מדאיג. אם יתחילו להיות מסיבות ואירועים לא מבוקרים, יהיה פסח מאוד עגום".