כולנו רגילים לאכול עגבניות אדומות, אבל האם ידעתם שגם משתלם לאכול אותן ירוקות, רגע לפני ההבשלה? אספנו לכם כמה יתרונות בריאותיים בולטים של עגבניות ירוקות. רק אל תשכחו שכמו כל מזון אחר, גם עגבניות ירוקות כדאי לצרוך במתינות. 

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

בטא קרוטן לבריאות העיניים

עגבניות ירוקות מכילות בטא-קרוטן, שהוא חומר מוצא לוויטמין A, החשוב למניעת מחלות עיניים כמו ניוון מקולרי של הגיל (אחד הגורמים המשמעותיים לעיוורון בגיל מבוגר) וגם עוזר במניעת סוגים מסוימים של סרטן. 

מונעות מחלות זקנה

מחקר שפורסם בשנת 2015 על ידי חוקרים מאוניברסיטת איווה מצא כי תרכובת מסוימת בעגבניות ירוקות יכולה להגן מפני דלדול שרירים בגיל מבוגר. דלדול שרירים היא למעשה קבוצה של מחלות חשוכות מרפא המתבטאות בהיחלשות של השרירים, שיכולה להוביל למצב של נכות. מחלות אלו נפוצות יותר בקרב קשישים, חלקן נובעות מפגיעה ספונטנית בדנ"א, אחרות יכולות להיגרם כתוצאה מפגם גנטי ולעבור בתורשה. 

המחקר נעשה על עכברי מעבדה והוא בדק את ההשפעה של טומטידין, תרכובת המצויה בעגבניות ירוקות - על השרירים והאם תרכובת זו יכולה גם להשפיע על הסיכוי לפתח דלדול שרירים. הם מצאו כי טומטידין גורם לשינויים גנטיים הפוכים לשינויים המתרחשים בתאי הגוף אצל אנשים הלוקים בדלדול שרירים. עכברי מעבדה שנטלו תוסף טומטידין היו בעלי שרירים חזקים יותר ועמידים יותר.

ויטמין C למניעת מחלות

ידעתם שבעגבניות ירוקות יש יותר ויטמין C מתרד מבושל? ויטמין C חשוב בין היתר לשמירה על מערכת חיסונית חזקה, מניעת מחלות ושמירה על מראה עור צעיר ובריא. בנוסף לכך, ויטמין C מהווה נוגד חמצון שנלחם ברדיקלים חופשיים המזיקים לתאי הגוף ומעודדים התפתחות של מחלות כרוניות שונות. כיוון שוויטמין C עוזר בספיגת ברזל, מומלץ לשלב עגבניות ירוקות עם ירקות שמכילים הרבה ברזל. 

עגבניות ירוקות מוחמצות (צילום:  teleginatania, shutterstock)
עגבניות ירוקות מוחמצות | צילום: teleginatania, shutterstock

 עוד ב-mako בריאות:
>> חיסון "פייזר" פחות יעיל לאנשים בקבוצה זו
>> זה מה שאוכל חריף עושה לגוף שלכם
>> הסימנים שיכולים לנבא מראש מוות מקורונה

טובות למערכת העיכול

אין דבר יותר טוב מלאכול פירות וירקות מרעננים בחודשים החמים. מה הופך ירקות ופירות למרעננים? תכולת המים שלהם, כמובן. ובעגבניות ירוקות יש לא פחות מ-94 אחוז מים, מה שלא רק עוזר לנו להשיב לגוף את המים שהוא מאבד כשבחוץ חם - אלא גם תורם לעיכול יעיל יותר של המזון שאנחנו אוכלים. בעגבניות ירוקות יש גם כמות משמעותית של סיבים תזונתיים שתורמים לשמירה על מערכת עיכול בריאה, מונעים עצירות ושלשולים ומפחיתים סיכון לסרטן המעי הגס. גספצ'ו מעגבניות ירוקות כבר ניסיתם?

גספצ'ו (צילום:  Vladislav Chusov, shutterstock)
גספצ'ו עגבניות ירוקות | צילום: Vladislav Chusov, shutterstock

מקור מעולה לאשלגן

אשלגן הוא מינרל חיוני שחשוב למערכת הלב וכלי הדם, לשרירים, לכליות ועוד. צריכה של מזון המכיל אשלגן יכולה להפחית סיכון לתמותה מוקדמת כתוצאה משבץ ומחלות לב אחרות והוא יכול לעזור למנוע בריחת סידן. מזל שאחת הדרכים הטובות להשיג אשלגן היא לצרוך עגבניות ירוקות, שמכילות לא מעט מהמינרל החיוני הזה.