שני מיליון מתו מקורונה: שנה מאז פרץ נגיף הקורונה לחיינו, אמש (שישי) מספר המתים ברחבי העולם מסיבוכי הקורונה חצה את רף שני המיליון. ארצות הברית חוותה את המגפה בצורה הקשה ביותר, שם נדבקו ומתו הכי הרבה אנשים, אחריה נמצאות ברזיל והודו עם מאות אלפי קורבנות. באירופה המדינה שספגה הכי הרבה אבדות היא בריטניה, שם מתו יותר מ-87 אלף בני אדם. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

נכון לאתמול, מתו ברחבי העולם 2,011,874 בני אדם, כך על פי אתר הנתונים Worldmeter. מי שמובילה את טבלת התחלואה והתמותה העולמית כאמור היא ארצות הברית, שם מנו עד כה 399,709 קורבנות עם מספר נדבקים עצום של 23 מיליון אנשים. אחרי ארצות הברית, נמצאות ברזיל והודו שם מתו כתוצאה מסיבוכי הנגיף 207 אלף בני אדם ו-152 אלף בני אדם בהתאמה. מקסיקו מיד אחריהן - שם נפטרו 137 אלף אנשים.

באירופה, שם הנגיף גרם לנזקים עצומים גם כן, מי שספגה את מספר הקורבנות הגבוה ביותר היא בריטניה, שם רשמו 87 אלף אבדות. אחריה המדינה שנחשבה תחילה לזו שההתפרצות שם הייתה החמורה ביותר, איטליה, עם 81 אלף מתים. צרפת מיד לאחר מכן עם כ-70 אלף קורבנות. רוסיה עם מספר נדבקים גבוה אך עם שיעור מתים נמוך יותר מהמדינות שצוינו עד כה, סך הכל עם 64 אלף מתים.

הקורונה בהודו (צילום: רויטרס_)
152 אלף מתים בשנה, הודו | צילום: רויטרס_

במדינות הללו מנו כבר המוני מתים עד היום, וברבות מהן מתים עוד ועוד אנשים גם בימים אלה .כך למשל ארה"ב - שם מתו ביממה האחרונה בלבד 1,642 בני אדם, בבריטניה 1,280 ובמקסיקו 999 מתו ב-24 שעות האחרונות. דרום אפריקה, שם התפתחה מוטציה ייחודית לנגיף, נמצאת במגמת תחלואה קשה: ביממה האחרונה בלבד הלכו לעולמם 615 בני אדם במדינה ו-36 אלף מתו בסך הכל מתחילת ההתפרצות. בישראל נפטרו 3,910 בני אדם - 52 מהם ביממה האחרונה.

במקביל לאירועים הללו ולמבצע ההתחסנות העולמי, חברת הפארמה האמריקנית ויצרנית החיסונים "פייזר" הודיעה מוקדם יותר אתמול לאיחוד האירופי כי תאט את כמות המשלוחים שהיו צפויים להגיע בקרוב ליבשת. הסיבה להאטה – שדרוג מפעלי הייצור במטרה להגיע למטרה שהציבה לעצמה לייצור 2 מיליארד מנות חיסון בשנה.

לין פדרז, הדוברת של פייזר דנמרק אמרה לרשת SKYNEWS  כי השדרוגים כוללים "אדפטציה של המתקנים והתהליכים בתוך המפעלים" שנמצאים בעיר פורס, בלגיה, "אשר דורשים מבחני איכות חדשים ואישורים מורחבים של כלל הגופים המעורבים". לין הסבירה שבשל כך, מנות חיסון מועטות יותר יגיעו למספר מדינות באירופה בסוף ינואר ובתחילת חודש פברואר.