נאור מנינגר, בן 31 בלבד, התחסן לפני כמה ימים נגד הקורונה, על אף שאינו עומד בקריטריונים לקבלת החיסון. כמוהו צעירים רבים נוספים שצובאים מדי סוף יום על סניפי קופות החולים בהם נותרו מנות עודפות ומתחסנים בהליך כמעט מחתרתי.

מי שמנהלים את האופרציה הזאת הם "ציידי החיסונים" - מנהלי קבוצות פייסבוק שנפתחו לאחרונה ומציעות דיווחים מעודכנים על היכן נותרו עודפים. "בחמישי בצהריים נכנסתי לקבוצה 'חיסוני קורונה בין חברים', ראיתי פוסט שבקופת חולים כללית בערד הצטברו חיסונים ספייר, התקשרתי ומיד קבעו לי תור", מתאר מנינגר.

"הגעתי מתל אביב לערד תוך שעתיים, היו אנשים בקופת החולים אבל לא יותר מדי", המשיך מנינגר, "תוך שנייה הייתי בפנים והתחסנתי. זה מדהים, כיף גדול. כל המשפחה שלי התחסנה, אנחנו נהיה בין המשפחות הראשונות שבהן כולם התחסנו".

גיא תשובה (צילום: מתוך "חדשות הבוקר" , באדיבות ספורט 1)
גיא תשובה, מנהל קבוצת "חיסוני קורונה - עודפים" | צילום: מתוך "חדשות הבוקר" , באדיבות ספורט 1

גיא תשובה, מנהל קבוצת "חיסוני קורונה - עודפים", תיאר את המתרחש בקבוצה שהקים. "אנחנו קבוצה מאוד גדולה של אנשים שנוסעים לכל הארץ כדי להתחסן, בין אם זה לערד, לאום אל פחם או לכל מיני פריפריות אחרות", סיפר תשובה, "חשוב לי להדגיש שבתוך הקבוצה הזאת יש הרבה מאוד אנשים שהם או טיפה מתחת לרף ה-60 או כאלה שיש להם כל מיני מחלות, כמו סוכרת, וחשוב להם לקחת את הרכב ולנסוע כמה שעות בשביל החיסון".

מצד אחד לא רוצים שחיסונים ייזרקו לפח, מצד שני - זה לא בא על חשבון אנשים שמגיע להם להתחסן לפי הקריטריונים?
"מאות חיסונים נזרקים לפח, זאת הסיבה שהתחילה הקבוצה הזאת ועכשיו כבר יש עוד כמה קבוצות. אנחנו מצילים חיסונים, לא לוקחים לאף אחד את התור. כמובן שחשוב שהחיסונים יגיעו קודם כל לאנשים מבוגרים יותר ולכאלה שבסיכון. כשאנשים מגיעים לקופות, יודעים לעשות שם את התיעדוף ולקחת אנשים בגיל יותר מבוגר או אנשים שיש להם מחלות רקע".

כמה עומס ותורים יש בקופות החולים בסוף היום?
"מגיעים לרוב הרבה אנשים, במיוחד אם אלה מקומות במרכז. בהרצליה הייתה התקהלות שבאמת הייתה טיפה יותר מדי גדולה, אבל בסוף אנחנו רוצים לעזור. זאת פרוצדורה שקמה מאפס ל-100 מאוד מהר".