בזמן שבמשרד הבריאות עדיין ממתינים לנתונים שיעלו מהמחקרים שמבצעות מודרנה ופייזר בהשתתפות ילדים, הורים רבים כבר חוששים מכך שבישראל יכפו עליהם לחסן את ילדיהם לקורונה. רק לאחרונה נשמעו קולות שדוחפים לרכוש 30 מיליון מנות נוספות של החיסון לקורונה - וההורים, ביניהם גם ידוענים רבים, דרוכים לקראת המהלך הצפוי ומשמיעים את קולם ברשתות החברתיות. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

העיתונאית אושרת קוטלר שיתפה בעמוד הפייסבוק שלה כי היא אינה רואה מקום להסתרה "שערורייתית" ודורשת שקיפות. "רגע לפני שמחסנים כאן בכפייה לא ישירה, מתן תמריצים למחוסנים ושלילת זכויות ללא מחוסנים, גם לילדיכם הצעירים, אולי כדאי לעצור ולחשוב רגע אם זה באמת נחוץ? שורה ארוכה של אפידמיולוגים וווירולוגים בעלי שם לא מוצאים בכך כל צורך. מה גם שהכול נעשה במחשכים! תחת חיסיון מעורר חשד. כשזה נוגע לבריאותנו ובוודאי לבריאות ילדינו אין שום מקום לחיסיון השערורייתי הזה ויש לדחות אותו על הסף".

קוטלר: "מוטרדת אם יכפו עליי לחסן את ילדיי"

דבריה של קוטלר עורר סערה ברשת. הורים רבים שנחשפו למילותיה - הצטרפו למחאה וציינו כי אינם מוכנים שילדיהם יקבלו את החיסון. "אני מוטרדת מאוד אם יכפו עליי לחסן את ילדיי", כתבה רותם. "לא מוכנה לקחת חלק בניסוי הזה, ולא אתן לילדיי לקחת חלק בו. גם אם זה יצריך ממני להיות איתם בבית בחינוך ביתי ולא לשלוח למסגרות. מפחדת מזה מאוד. בשקט בשקט שוללים לנו את הזכויות הבסיסיות כאן". היא הוסיפה: "אני התחסנתי ותומכת לגמרי באלה שעדיין לא מעוניינים להתחסן, וברור לי שלא אחסן את ילדיי. נגד כל אפליה והתגזענות רפואית מטורללת. מדינה של תשעה מיליון תושבים. מדוע יש צורך בעוד 30 מיליון? האם הממשלה התמכרה למזרק כמו נרקומן שזקוק למנה? הרי ידוע שאם אין מוטציה שעמידה בפני החיסון, אין צורך להמשיך לחסן".

במכתב שפרסמה אתמול (שלישי) מועצת החירום הציבורית למשבר הקורונה, טוענים המומחים החתומים כי הם לא רואים צורך רופאי ברכישת 30 מיליון חיסונים נוספים מאחר שבארץ נדרשים להמשך את תהליך החיסון רק עוד שני מיליון בני אדם בלבד. עוד טוענים כי ההחלטה לחסן ילדים מתחת לגיל 16, נמצאת במחלוקת מקצועית משמעותית ועבורה ידרשו רק עוד 6 מיליון חיסונים נוספים. עוד טוענים במכתב כי סכום הכסף המושקע בקנייה זו הוא אדיר והיה נכון לטענתם להשקיע אותו במערכת הבריאות באופן ישיר - ובכך להציל חיים של עשרות אלפי אנשים.

לצד זאת, נשמעים גם קולות אחרים. "החיסון עוד לא אושר ואף אחד בישראל לא מחייב להתחסן", ציין פרופסור אייל לשם מומחה למחלות זיהומיות בבית החולים שיבא תל השומר. "מה שבטוח הוא שהחיסון יאפשר לילדים להשתתף במערכת החינוך בלי בידודים ומבלי להיבדק, מבלי להעביר את המחלה למבוגרים וגם להגן עליהם מפני המחלה ולאפשר להם לשתתף באטרקציות והופעות. ולכן אני חושב שלאחר שיהיה ברור שהחיסונים בטוחים לגמרי, אני אשמח לחסן את הילדים שלי ואני חושב שגם הרבה ישראלים ישמחו לחסן", הוסיף פרופ' לשם.

פרופ' אייל לשם (צילום: החדשות12)
בעד חיסון הילדים, אך לא בעד רכישת 30 מיליון חיסונים. פרופ' לשם | צילום: החדשות12

פרופ' לשם: "דואגים לביטחון החברה"

"החברה האנושית מבוססת על כך שכשאדם רוצה לעשות משהו שעלול לסכן את סביבתו, הוא צריך להמעיט כמה שיותר בסיכון סביבתו. ככה זה נהיה בכל דבר שאנחנו עושים, אנחנו קודם כל דואגים לביטחון החברה ואז זה בא בצורה מידתית על חשבון חופש הפרט. הוא מיד נמצא באיזון עם ביטחון החברה כולה. אף אחד לא יגביל ילדים ללכת לבית ספר ולקבל שירותים חברתיים אם הם לא יהיו מחוסנים, אבל הם לא יוכלו ללכת להופעות ואטרצקיות שונות כדי לא לסכן את החלשים שהחיסון לא מגן עליהם".

לדברי לשם, מדינת ישראל פועלת כדי למנוע סיכון פוטנציאלי: "אנחנו קונים מערכות הגנת טילים במיליארדי שקלים כדי להגן עלינו וכך גם בנושא המגפה אפשר להשקיע סכום מסוים כדי להגן עלינו. זה לגיטימי להשקיע במניעה והגנה. יכול להיות שרכישה של מיליוני חיסונים זה בזבוז, אבל החשיבה מאחורי זה צריכה להיות מדעית ומקצועית".