בפעם הראשונה בישראל: 46 חולים קשה, מתוכם 40 חולי קורונה, מחוברים למכונת אקמו. בישראל - מעולם לא היו יותר מ-20 חולים שמחוברים למכשיר בו זמנית. תפעולו דורש צוות רפואי ומיומן, ולכן הוא לא נמצא בכל בית חולים בישראל. מה שמצריך במקרם רבים העברת חולים מבתי חולים קטנים ללא המכשיר למכרזים רפואיים גדולים שיש להם.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מכונת האקמו נחשבת לתחנה האחרונה, הסיכוי האחרון להציל חולים קריטיים שהריאות שלהם קרסו. מדובר במכשיר מורכב לתפעול שדורש צוות רפואי גדול ומיומן, ובמדינת ישראל אין מכשיר כזה בכל בית חולים, ולכן במקרים רבים מעבירים חולים מבתי חולים קטנים שאין להם מכשיר, למרכזים רפואיים גדולים שיש להם.

מחלקת הקורונה בבית החולים איכילוב (צילום: רויטרס_)
מחלקת הקורונה באיכילוב, ארכיון | צילום: רויטרס_

בחברה הישראלית לאקמו של ההסתדרות הרפואית מספרים שעד לעידן הקורונה, מספר החולים המחוברים לאקמו מעולם לא עבר את ה-20, וכבר יש קשיים למצוא מכשיר פנוי לחולים וגם שינוע וכוח אדם רפואי פנויים. לפני כמה ימים, חולה קורונה בבית החולים ברזילי, שנזקק למכשיר, נאלץ להמתין 6 שעות עד שהתפנתה מכונת אקמו בבית החולים קפלן. רק אז צוות פנוי מבית החולים שיבא דווקא הגיע לפנות אותו לשם מברזילי.

לפני כשבועיים, פרסמנו לראשונה ב-N12 כי העומסים בבתי החולים הובילו למצוקה חדשה. אמבולנסים עם חולי קורונה, שהוזעקו לאחר קריאה דחופה, מצאו עצמם ממתינים שעות ארוכות בחניה - עד שיתפנה מקום בחדר המיון או במחלקה. על פי הנתונים, מתחילת ינואר, 4,143 חולי קורונה שנזקקו לטיפול דחוף הועברו לבתי חולים ברחבי הארץ. בגלל העומסים על בתי החולים – כ-15% מהמקרים - הובאו לטיפול במוסד רפואי מרוחק מביתם.