N12
פרסומת

הטרגדיה של משפחת ניסים: שני אחים מתו מקורונה – תוך חודשיים

זוהר ניסים מתקשה לעכל את האסון הכפול שפקד את משפחתו • בהפרש של 60 ימים בלבד, שני אחיו, מנשה ורוני, נפטרו כתוצאה מסיבוכים של נגיף הקורונה • בריאיון ל"שישי בחמש" עם גדעון אוקו הוא סיפר בכאב: "אני היחיד שנשאר ונאלץ ללכת לספר לאמא שלי שבן נוסף שלה נפטר, זה הדבר הכי קשה בעולם" • ניסים קורא לציבור להתחסן ומהר: "שאף אחד לא יחווה את מה שאנחנו חווים"

גדעון אוקו
שישי בחמש
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

"לספר לאמא שלי שעוד בן שלה נפטר - זה היה הכי קשה בעולם": מגפת הקורונה גבתה את חייהם של כמעט 5,200 ישראלים מאז פרצה לפני כשנה. בין כל אותם מקרי מוות קשים וכואבים, התחוללו גם טרגדיות של ממש: אנשים שאיבדו יותר מאדם אחד שיקר להם. אחד המקרים הכי כואבים היה זה של זוהר ניסים, שאיבד תוך חודשיים בלבד את שני אחיו שנדבקו בנגיף - ומתו בזה אחר זה.   

"זה קשה, זו טרגדיה. עוד לא הספקנו לעכל את המוות של האח האמצעי, מנשה, ומצאנו את עצמנו במוות נוסף, של אחי הבכור רוני", סיפר זוהר בכאב. "זה חוסר אונים מוחלט. בפעם השנייה אמרנו שזה לא יכול להיות. חשבנו שאולי זה תסמין כזה או אחר ונצא מזה". 

לדבריו, הסיטואציה הכי קשה שהוא נאלץ לעבור הייתה ללכת ולבשר לאמא שלו שבן נוסף שלה נפטר: "אני עוד לא מצליח להבין איך הצלחתי לגשת לאמא שלי ולספר לה שבנה השני נפטר, זה הדבר הכי קשה בעולם. לא היה מי שיודיע לאמא שלי שזה קרה - ואני היחיד שנשאר ונאלץ לעשות את זה". 

שני אחים שנפטרו מקורונה בהפרש של חודשיים‎
שני אחיו של זוהר שנפטרו מקורונה - בתוך חודשיים | צילום: אור בן זריהן

זוהר מספר שלא הספיק להיפרד מאף אחד משני אחיו: "את האח הראשון זכיתי לראות בבית החולים רמב"ם אחרי שהודיעו לי שהוא נפטר, מהאח השני לא יכולתי להיפרד כי לא היה מי שיודיע לאמא שלי על פטירת בנה. נשארתי לבד מבין שלושת האחים". 

פרסומת

ולזוהר יש מסר לכל מי שעוד מתלבט אם לגשת ולהתחסן נגד קורונה: "המסר שלי הוא 'רוצו להתחסן, שאף אחד לא יתנסה ויחווה את מה שאני ובני משפחתי חווים. מה שעבר עלינו זה לאבד שני אחים תוך 60 ימים, זה פשוט לאבד משפחה שלמה".