תקלה חמורה באתר משרד הבריאות: הבוקר (שלישי) פרסמנו עדויות מכמה אזרחים שקיבלו לידיהם תעודת מתחסן עם פרטים אישיים של ישראלים אחרים, וכעת תגובת משרד הבריאות חושפת את מימדי התקלה: 600 תעודות מתחסנים שגויות הונפקו במהלך הלילה האחרון והציגו פרטים שגויים ואף של מתחסנים אחרים. משרד הבריאות: "מאות אלפי תושבים הנפיקו בהצלחה תעודת מתחסן באמצעות שירות חדשני".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

משרד הבריאות הוציא אחר הצהריים הודעה, לפיה הלילה בין השעות 01:00 ל-07:20, חלה תקלת מחשוב חמורה בעת הנפקת תעודות המתחסן באתר. המשרד הבהיר כי כעת מתחקרים את התקלה ומטפלים בה, ועד ששלב זה יושלם, לא ניתן להנפיק תעודת מתחסן באתר.

עוד נכתב בהודעת המשרד: "המשרד מבקש את הבנת הציבור לתקלה זו, ולתשתית שבהרצה. לתשומת לב, כל מי שקיבל בטעות תעודה שגויה – חל איסור מוחלט לעשות שימוש בתעודת מתחסן של אדם אחר".

תעודת חיסון
תעודת המתחסן שהונפקה - עם פרטים אישיים של אדם אחר

לידי N12 הגיעו עדויות של מספר מתחסנים, שהזינו את פרטיהם האישיים באתר כדי לקבל תעודת מתחסן - ובמקום זאת קיבלו לידיהם תעודה של אדם אחר. דניאל, שהתחסנה בשתי מנות חיסון והמתינה שבוע נוסף לאחר מכן, סיפרה: "ניסיתי להוריד תעודת מתחסן דרך האתר של משרד הבריאות, מילאתי את כל הפרטים שלי - אבל קיבלתי תעודת מתחסן של מישהו אחר עם הפרטים שלו. זה כולל את שמו, תעודת הזהות שלו ותאריך הלידה".

רות, בת 64 מכפר סבא, ניסתה הבוקר להנפיק תעודת מתחסן וקיבלה פרטים של אדם אחר: "הבוקר הדפסתי את התעודה והראיתי אותה לבעלי והוא אומר לי: 'רשום כאן שם של בן אדם אחר'. אני התחסנתי בבית החולים מאיר והיה רשום על הטופס רמב"ם, השם של מישהו אחר ותאריך הלידה בשנת 2001. חשבתי לעצמי: יכול להיות שהפרטים שלי הגיעו לידיים של מישהו אחר? ואיך אדע את זה? בעיניי זה פשוט אבסורד! אני לא יודעת באיזה שימוש יעשו בפרטים שלי ולאיזה מאגרים הם יוכלו להיכנס".‎

חיסונים בישראל (צילום: מרים אלסטר, פלאש/90 )
600 תעודות מתחסן שגויות | צילום: מרים אלסטר, פלאש/90

מדובר בתקלה טכנית שכוללת גם היבטים של פגיעה בחיסיון רפואי וחשש ממשי מדליפת מידע. פרויקטור הקורונה, פרופ' נחמן אש התייחס לנושא אתמול במסיבת עיתונאים שקיים ואמר כי "תהליך הפקת תעודת המתחסן נמצא בשלבים האחרונים ויעלה באופן רשמי לציבור עוד השבוע".

במהלך חודשי המגפה אירעו כמה פעמים תקלות טכניות שהובילו לעיכוב וטעויות בפרסום נתונים הנוגעים למשרד הבריאות. כך למשל חלו תקלות מחשוביות במערך קבלת תוצאות בדיקות הקורונה, בהודעות הבידוד של מערך החקירות האפידמיולוגיות ותקלות בנתוני התחלואה המתפרסמים באתר משרד הבריאות.

בדיון שנערך הבוקר בוועדת החוקה התייחס היו"ר, ח"כ יעקב אשר, לפרסום ב-N12 והזכיר את התקלה שגרמה לכך שאנשים קיבלו תעודות מתחסן עם פרטים שלא שייכים להם.

רונה קיזר מתוכנית "מגן ישראל" אמרה בדיון: "עד כה הופקו 300 אלף תעודות מתחסן. אתר האינטרנט נמצא בהרצה. אנחנו יודעים שהיו תקלות ואנחנו מטפלים בהן לכל אורך הדרך. בימים הקרובים נמשיך להיערך ויחולו שיפורים באתר ובאפליקציה לאורך כל הזמן".