N12
פרסומת

המחקר שגילה: למזון מעובד השפעה הרסנית על גדילת ילדים 

המחקר, שערכו חוקרים באוניברסיטה העברית, מעלה שלצריכת מזון עתיר בשומנים ובסוכרים השפעה הרסנית על ילדים בשלבי הגדילה שלהם • בניסוי, שנערך על חולדות, התגלה שמי שצרכו מזון מעובד התפתחו לממדים קטנים יותר והעצמות שלהן היו חלשות ושבירות יותר • "התוצאות מדאיגות - ובמיוחד לאור העובדה ש-75% ממכירות חברות המזון בשנים האחרונות הן של מזון מעובד", אומרים החוקרים 

ענבר טויזר
פורסם: | עודכן:
הנסיך ג'ורג' אוכל ממתקים בחג המולד 2016
BUCKLEBURY, BERKSHIRE - DECEMBER 25: Prince George of Cambridge eats a sweet as he leave following the service at St Mark's Church on Christmas Day on December 25, 2016 in Bucklebury, Berkshire. (Photo by Andrew Matthews - WPA Pool/Getty Images) | צילום: Andrew Matthews, Getty Images
הקישור הועתק

צריכת מזון מעובד ותעשייתי פוגעת בגדילת ילדים: מחקר ישראלי חדש שמתפרסם היום (שני) מגלה את ההשפעות ההרסניות של צריכת מזון מעובד לילדים בשלבי הגדילה שלהם. הניסוי, שבוצע על חולדות צעירות, שחלקן הוזנו במזון שנחשב בריא וחלקן במזון עתיר בסוכרים ובשומנים, גילה שהחולדות שצרכו מזון מעובד התפתחו לממדים קטנים יותר בהשוואה לחולדות שצרכו מזון בריא - והעצמות שלהן היו צפופות פחות, ובכך חלשות ושבירות יותר.

במסגרת המחקר, שתוצאותיו פורסמו במגזין מקבוצת "Nature", עקבו החוקרים אחר פרמטרים כמו משקל גוף, אורך ורוחב החולדה, נפח ואיכות העצמות וההתפתחות המוחית שלהן. מסקנת המחקר המרכזית היא שלאכילת מזון תעשייתי יש השפעה הרסנית על התפתחות העצם.

החוקרים השקו את החולדות במשקאות קלים - חלקן שתו משקאות ממותקים עם ערך קלורי גבוה וחלקן משקאות 'דלי קלוריות'. הם ציינו כי המשקה מכיל רמות גבוהות של 'חומצה זרחתית' שעשויה להיות קשורה להפחתה של כמות המינרלים החיוניים שנמדדו בעצמות. עם זאת, לא נמצאו הבדלים דרמטיים בין אלו שקיבלו את המשקאות הקלים דלי הקלוריות לבין אלו שקיבלו משקאות ממותקים. כלומר, בשני המקרים מדובר במשקה שעלול להוביל לפגיעה בריאותית.

"משמרים שלא ברא השטן". אילוסטרציה
מזון תעשייתי עלול לגרום להידרדרות בחוזק העצמות | צילום: 123RF

"תוצאות המחקר הובילו אותנו למסקנה כי מזון תעשייתי עלול לגרום להידרדרות בנוקשות והחוזק המכני של העצמות", נכתב בהקדמה למחקר שערכו פרופ' רון שחר ופרופ' אפרת מונסונגו-אורנן מהפקולטה לחקלאות מזון וסביבה באוניברסיטה העברית יחד עם חוקרים נוספים. "התוצאות מדאיגות במיוחד לאור העובדה שבשנים האחרונות 75% ממכירות חברות המזון הן של מזון מעובד וב-30 השנים האחרונות, צריכת מזון מעובד בקרב ילדים גדלה באופן משמעותי. בארצות הברית, למשל, 50% מהילדים אוכלים אוכל תעשייתי".