מה קרה לרופא שאכל רק מוצרים המכילים סוכר במשך 44 ימים ברציפות? סרט חדש המשודר ביס-דוקו מציג את סיפורו של ד"ר אמיר קאן, רופא בריטי שלקח על עצמו את האתגר הטעים והמפוקפק.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"בשלושת השבועות האחרונים אכלתי כ-3.5 ק"ג סוכר, וזה מעבר לסוכר הטבעי בירקות, פירות ומוצרי חלב", מספר ד"ר קאן בסרט. "זה בהחלט פוגע באנרגיה שלי - אני עייף ומתנשף יותר. בנוסף, על עור הפנים שלי הופיעו פצעונים קטנים".

השפעות הסוכר לא הסתכמו בפגיעה במצבו הגופני של ד"ר קאן בלבד, שסיפר כי למרות שבדרך כלל הוא אדם נעים ונחמד לאנשים אחרים, צריכת הסוכר המוגברת הביאה אותו דווקא להתנהג אחרת. "מצב הרוח שלי לא מרומם, וגיליתי שאם אני לא צורך סוכר אני מתרגז יותר. כדי להיות נחמד לאנשים אני נאלץ לאכול עוד סוכר", סיפר על התהליך שחווה.

אתגר ללא סוכר: "האושר לא טמון רק בשוקולד"

רוני זינגר, יזמת תוכנית re-feed – "אתגר ללא סוכר", אמרה הערב (שלישי): "לא צריך סרט כדי להבין שזו המציאות של רבים מאיתנו, והסוכר הרסני כמעט לכל מדד בריאותי שנבחן". לדבריה, "כשמורידים סוכר מרגישים הטבה בכל תחום".

זינגר הסבירה כי האדם הישראלי צורך בממוצע 175 גרם סוכר מדי יום – כמות שוות ערך ל-45 כפיות. עוד היא טענה כי הסוכר מצוי ברבים מהמאכלים השונים שאנחנו אוכלים, וכלל לא בממתקים ושוקולד בלבד. כך לדוגמה, סוכר נמצא בין היתר במיונז, שום כתוש, רסק עגבניות ועוד.

בהמשך סיפרה על יוזמת "אתגר ללא סוכר" אותה היא מקדמת – הימנעות ככל הניתן מצריכת סוכר לתקופה של כ-8 שבועות, ולאחר מכן לנסות לשמור על רמת הסוכר הנמוכה. "אני לא מדברת במושגים של גמילה – אפשר להיגמל מסיגריות, אלכוהול וסמים, לא מאוכל", אמרה. "הסוכר תמיד איתנו והמוח שלנו רוצה עוד ועוד מזה – בהתחלה הוא עושה לנו טוב ואחר כך עושה לנו רע".

על פי האתגר שמציעה זינגר, מומלץ להתחיל ולקרוא את רשימות המרכיבים של המאכלים שאנחנו צורכים ולהימנע מאלו המכילים סוכר. "אנחנו מנסים להסביר לאנשים שהאושר טמון בהרבה דברים שהם לא סוכר. לא הכול נמצא סביב שוקולד", סיכמה.