בעוד ישראל נכנסת לשבוע השלישי של מבצע החיסונים הלאומי "לתת כתף", גורמים במשרד הבריאות עדיין ממשיכים להביע הבוקר (ראשון) דאגה עמוקה מהעלייה הדרמטית בתחלואה. מנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור חזי לוי, התראיין לרשת ב' ואמר כי "נגמור לחסן עד סוף החודש כשני מיליון ישראלים, זה ייתן ירידה בתחלואה, אבל עדיין לא מספיק כדי לומר 'לא צריך יותר מגבלות'".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

לוי הסביר כי על פי התחזיות, שמבוססות על הנתונים העדכניים של ההתפשטות בישראל, תוך זמן קצר אנו נכפיל את התחלואה. כדי להימנע ממצב כזה, אומר לוי כי "יש צורך לסגור את הכול אם אנחנו רוצים להוריד את התחלואה. יש להטיל מגבלות קשות כדי שנצא מזה ובמקביל לחסן ולחסן". על המחסור הצפוי בחיסונים אמר לוי: "אנחנו הקדמנו את מבצע החיסונים מעבר למה שהודענו והלכנו איתו מהר מאוד עם כמות חיסונים ידועה. כל הזמן אמרנו שהכמות תלויה בקצב הגעת החיסונים. אנחנו פועלים כדי להביא עוד חיסונים. הסיכויים לכך לא רעים"‎.

במקביל לריאיון של לוי, התראיינה גם ראש שירותי בריאות הציבור בגל"צ אז המשיכה‎ לבקר בחריפות את המצב שלדעתה לא מוגדר סגר. "אתמול אובחנו 4,000 בני אדם, זה מטורף. אם שואלים מי מנצח, הווירוס או החיסונים - אז הווירוס מנצח".

אמש פרסמנו לראשונה כי משרד הבריאות צפוי לבצע שינוי במערך האפידמיולוגי, כשחולי קורונה בני 20-40 ממעמד סוציו אקונומי גבוה המשתייכים למגזר הכללי לא יתושאלו על ידי חוקרים, אלא יקבלו טופס למילוי עצמי באינטרנט. ד"ר אלרעי פרייס אימתה את הפרסום ואמרה הבוקר כי בשל מספר המאומתים הגבוה "אי אפשר להגיע לכולם ולכן הועלתה הצעה לשר הבריאות ומנכ"ל המשרד ורק אם היא תאושר זה יקרה. לא נצליח לדבר עם כולם במצב הזה".

על פי נתוני משרד הבריאות הבוקר, 3,977 בני אדם אובחנו אתמול כחיוביים לקורונה מתוך 76 אלף בדיקות שבוצעו, אחוז החיוביים עמד על 5.3%. בכך, מספר החולים הפעילים בישראל עלה הבוקר ל-50 אלף בני אדם, 729 מהם מאושפזים במצב קשה, 179 מונשמים. מתחילת ההתפרצות, נפטרו 3,391 ישראלים בשל סיבוכי הנגיף. 

העיר שבה יש הכי הרבה חולים פעילים נכון להיום היא ירושלים – 9,841 תושבים בה מאומתים לקורונה – ו-12% מהבדיקות שבוצעו בבירה הן חיוביות. אחריה ברשימה – בני ברק שבה יש כיום 2,047 חולים פעילים – אלא שבה אחוז הבדיקות החיוביות אף גבוה יותר ועומד על 15%. בתל אביב יש כיום 1,504 חולים ורק 3% מהבדיקות חיוביות.

יישובים נוספים שבהם יש מעל 1,000 חולים פעילים: חיפה (1,354), אשדוד (1,334) ובית שמש שבה יש 1,253 חולים ושאחוז הבדיקות החיוביות בה עומד על 12%. במודיעין עילית יש 1,197 חולים פעילים – ושם אחוז הבדיקות החיוביות הוא מהגבוהים בארץ ועומד על 17%. בפתח תקווה יש כיום 1,114 חולים פעילים.