N12
פרסומת

"מנסים לעכל את התוצאות": החברה הישראלית שהצליחה לרפא חולי קורונה

שי נוביק עומד בראש חברת "אנלייבקס", שפיתחה את התרופה שריפאה לחלוטין חמישה חולי קורונה במצב קשה וקריטי • בריאיון שהעניק לאורן וייגנפלד הוא סיפר איך בדיוק עובדת התרופה ועל התקווה להמשיך ולטפל בכמה שיותר חולים • "מנסים לעכל את התוצאות", אמר

אורן וייגנפלד
מהדורה ראשונה
פורסם:
הקישור הועתק

מציון תצא תרופה? חברת אנלייבקס מנס ציונה, הופכת מאז אמש לסנסציה עולמית - אחרי שחמישה חולי קורונה במצב קריטי וקשה שאושפזו בהדסה עין כרם קיבלו תרופה חדשה, והחלימו לגמרי כעבור חמישה ימים בלבד. יו"ר החברה שי נוביק התארח הערב (חמישי) במהדורה ראשונה וסיפר על "אלוסטרה" - התקווה החדשה נגד הקורונה.

צוות החברה, ובראשו הרופא הראשי של החברה פרופ' דרור מבורך, הבינו שלמחלה יש 2 שלבים מרכזיים: השלב הויראלי, שממנו הרוב מחלימים, ושלב נוסף שבו הגוף מתחיל להגיב בצורה לא טובה ומערכת החיסון מתחילה להסתחרר ולהשתולל.

מחדל בדיקות הקורונה
חמישה חולים הבריאו - אנלייבקס, ארכיון | צילום: יוסי אלוני, פלאש/90

נוביק הסביר כי כשיש השתוללות של המערכת החיסונית, זה בדרך-כלל נובע מתגובתיות יתר לנגיף או לחיידק מסויים כמו הקורונה. הגוף נכנס לסחרור לא פרופרציונלי, שגורם למערכת החיסונית לתקוף את האיברים החיוניים שלו כמו המוח, הכליות, הריאות וכדומה. "התרופה שלנו יודעת להרגיע את השורש במערכת החיסון שגורם להשתוללות", אמר היום ל-N12.

החברה התחילה את הניסוי לפני חודשיים ב-3 חולים במצב קשה ו-2 חולים במצב קריטי. כולם טופלו בחומר פעם אחת וכולם כאמור החלימו. עם זאת, נוביק מבהיר סוגייה חשובה: החומר של החברה לא יכול לעזור לכל חולי הקורונה באשר הם, אלא בעיקר על כאלה שמקבלים טיפולים, ובכל זאת מגיעים למצבים קשים, והאיברים מתחילים לקרוס.

פרסומת
קורונה בארה"ב
תקווה חדשה? אנלייבקס, ארכיון | צילום: reuters

"מרבית החולים שנפטרו מקורונה מתו כתוצאה מאיברים שלא החזיקו, במקרים רבים בריאות, ומכך ניתן להסיק שמדובר ב"השתוללות" שכזו של המערכת החיסונית של החולה". המשמעות של התוצאות עבור החברה היא כמובן עצומה, אך נוביק מצטנע ואומר מדובר בתוצאות "מעודדות". "כרגע אנחנו עוד מנסים לעכל את התוצאות, ולהבין מה הצעד הבא הטוב ביותר - שלדעתי הוא ניסוי נוסף שמטרתו לספק לרגולטור כמה שיותר מידע בשביל לקבל אישור", הוסיף.

בית חולים קורונה רופאים נגיף הקורונה
בית חולים קורונה רופאים נגיף הקורונה | צילום: AP, AP
פרסומת



אנלייבקס היא חברה ישראלית שנסחרת בבורסות בתל אביב ובניו יורק החברה מפתחת תרופה ביו טכנולוגית מתקדמת לטפל במצבים קליניים, שבהם הבעיה היא אותה השתוללות של המערכת חיסונית. החברה הוקמה ע"י בית חולים הדסה וכעת בעקבות החדשות המשמחות, הטלפון לא מפסיק לצלצל וגרף המנייה מזנק.

"המנייה מטפסת שזה כנראה טבעי", אמר נוביק. "היא גם ירדה פעם, על זה אף אחד לא דיבר. לפעמים היא יורדת לפעמים היא עולה. צוות החברה עובד מאוד קשה, אנחנו מאוד מפוקסים. כרגע פחות מתעסקים במנייה, אלא מנסים להבין איך אנחנו מקדמים את התרופה שלנו כדי שנוכל לטפל בכמה שיותר חולים".