בעוד שבערים בית שמש, בית"ר עלית, מודיעין עילית, ירושלים ובני ברק יש מוקדים גדולים של הידבקות בנגיף הקורונה, וחלק מתושביהן גם התעמתו עם המשטרה בנושא אכיפת התקנות, סגירת בתי כנסת ומניעת התקהלויות ותפילות בסוכות וחבישת מסיכות, הרי שבקריית צאנז בנתניה הצליחו החסידים לנצח את הקורונה ולהוכיח שאפשר אחרת.

"סוד ההצלחה שלנו לנצח את הקורונה הוא משמעת עצמית גבוהה. אנחנו קהילה ממושמעת מאוד. כל מה שהרב אומר - מקיימים. לא מפקפקים ולא מנסים להתחכם. החיים שלנו יותר חשובים מהכול וזה הוכיח את עצמו", הסביר יוסי יעקובוביץ', דובר הקהילה ואחד הבכירים שבה, "הקמנו חמ"ל שעוקב כל יום אחרי כל אחד ואחד מבני הקהילה, הרב כמעט כל יום משמיע את דבריו בדרשה בשידור חי בטלפון לכלל החסידים ומדגיש את החשיבות בשמירת מרחק, חבישת מסיכה, היגיינה וחיטוי כל הזמן. לא להתקהל ושחשוב להישמע להנחיות המשטרה ומשרד הבריאות. הוא הורה שנתפלל במסכות וכך כולם עושים. זה קשה אבל החיים שלנו חשובים יותר".

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

כ-5,000 חסידים (כ-1,000 משפחות) מתגוררים בקריית צאנז בנתניה הממוקמת לא הרחק מחוף הים. קהילה מלוכדת שיש לה שלוחות עם כ-15,000 חסידים נוספים בטבריה, בני ברק ירושלים ועוד. בראש החסידות עומד האדמו"ר, הרב צבי אלימלך הלברשטאם, שחלה בקורונה בגל השני והחלים מהנגיף.

החסידות שניצחה את הקורונה (צילום: באדיבות חסידות צאנז)
החסידות שניצחה את הקורונה | צילום: באדיבות חסידות צאנז

"כבר בגל הראשון היינו ירוקים לגמרי. שמרנו על ההנחיות. בגל השני היינו בהתחלה קצת אדומים אבל מיהרנו לשטח את העקומה ולהבין מה בדיוק קרה. הפקנו לקחים. החמרנו עוד יותר את ההנחיות על עצמנו והקפדנו כדי שלא נהיה שוב אדומים וזה הצליח. החסידים נשמעו להוראות האדמו"ר והתוצאות הוכיחו את עצמם", ציין יעקובוביץ', "האדמו"ר בעצמו מסתובב עם מסיכה כל הזמן כולל בתפילות. נכון להיום יש לנו רק 15 חולים בקורונה".

בקריה הוקמה ועדת רבנים מיוחדת לשמירה על בריאות הקהילה שהפיצה בין כל בתי התושבים אלפי כרוזים שבהם נכתב בין השאר: "אשריכם תושבי קרית צאנז, על הגבורה להיות סמל ודוגמא בשמירה על בריאותכם ובריאות כל התושבים ואנשי הקהילה. המשיכו לשמור ולהישמר".

עוד ב-mako בריאות:
>> התרופה לקורונה כבר כאן, למה לא משתמשים בה?
>> מחקר חושף: ההרגל הנפוץ הזה גורם לעלייה במשקל
>> תביעה: רופאה צעירה מתה בעקבות זריקת אפידורל

החסידות שניצחה את הקורונה (צילום: באדיבות חסידות צאנז)
החסידות שניצחה את הקורונה | צילום: באדיבות חסידות צאנז

חסידות צאנז מפעילה גם את בית החולים 'לניאדו' בעיר והחסידים חיים בהרמוניה עם הציבור החילוני בעיר. "אנחנו חיים בשלום עם האוכלוסייה החילונית בעיר. אין שום אירועים חריגים. כך זה במשך עשרות שנים. יש כיבוד הדדי. אנחנו מכבדים את עבודת המשטרה ואנשי משרד הבריאות וממלאים אחרי כל ההנחיות וכמו שאמרתי אפילו מחמירים עלינו עוד יותר", הוסיף יעקובוביץ'. 

חסידי צאנז לא אוהבים להשוות את עצמם לחצרות אחרות או פלגים קיצוניים חרדים כמו בשכונת 100 שערים שמתעמתים עם השוטרים ותוקפים אותם.

"תשמע הקו שלנו בכל הנוגע לקורונה היה מלכתחילה נוקשה מאוד יותר מהנחיות של משרד הבריאות. אנחנו קהילה קטנה וחשוב לנו לשמור על עצמנו", הסביר אחד החסידים, "וכך זה גם בשאר הקהילות שלנו בארץ שאחוז החולים הוא נמוך ביותר. מה עושים קהילות ופלגים חרדים אחרים זה לא מענייננו. אנחנו משמשים דוגמה לכולם וכל אחד שיעשה מה שהוא חושב לנכון".