בתחילת המשבר עוד התקיימו השוואות תמותה וניכר היה שהתפרצות הקורונה לא הביאה לפערים לעומת שנים קודמות. אלא שהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מפרסמת היום (חמישי) כי בחודשים מרץ-אוקטובר, כלומר בזמן הגל הראשון והשני של המגפה, מתו 2,586 תושבים יותר מאשר בחודשים אלו ב-2019. המשמעות: בגלל הקורונה מתו 9% יותר בישראל בחודשים הללו באופן יחסי. 

לדוח המלא שפורסם בידי הלמ"ס - לחצו כאן

לפי הלמ"ס, בחודשים הראשונים של 2020 התמותה הייתה נמוכה לעומת השנים הקודמות. בחודשים אפריל-מאי היא הייתה מעט יותר גבוהה, ומחודש אוגוסט היא גבוהה יותר באופן משמעותי. אחוז המתים מנגיף הקורונה עלה עם החודשים והגיע באוקטובר ל-21%.

עוד נמסר כי סך התמותה מסוף מרץ עד סוף אוקטובר גבוה ב-10.4% מהתמותה הצפויה ב-2020. כלומר, זהו עודף התמותה בתקופת הקורונה עד סוף חודש אוקטובר.

יצוין כי עודף התמותה שונה בקבוצות הגיל השונות. עודף התמותה הגבוה ביותר נמצא בקרב בני 79-70 – 17.3%. בקרב בני 80 ומעלה העודף עומד על כ-11%. לעומת זאת, בקרב צעירים עד גיל 19 התמותה ב-2020 נמוכה יחסית לצפוי, ועד גיל 59 העודף קטן מאוד. 

עד כמה הקורונה השפיעה עלינו? (צילום: By Deliris, shutterstock)
צעירים עוטים מסכות. התמותה אצלם דווקא קטנה | צילום: By Deliris, shutterstock
סגר, עוצר לילי, עוצר, משטרה, שוטרים, שוטר, מחסום (צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש/90 )
ריק בסגר | צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש/90

יצוין כי יותר גברים מתו בתקופה הזאת לעומת נשים (51% ו-49% בהתאמה), וגם לפי נתוני הקורונה - 57% מהמתים מהנגיף היו גברים לעומת 43% נשים.

בהלמ"ס מציינים כי שיעור התמותה של יהודים מהנגיף היה גבוה פי 1.6 מזה של ערבים, אבל ההבדל לדבריה נעוץ בכך שהאוכלוסייה היהודית מבוגרת יותר. כאשר בוחנים את ההבדל בשיעורים לפי גיל, אזי מגלים ששיעור המתים בקרב ערבים גבוה פי 1.8 לערך.

לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות